Акції Facebook впали до мінімуму після IPO

27 липня 14:41

Акції Facebook впали ще на 15% на наступний день після опублікування фінансового звіту, що розчарував інвесторів та аналітиків. Після травневого IPO компанія подешевшала вже на 40%.

 

Вартість акцій найбільшої в світі соціальної мережі Facebook на біржі Nasdaq досягла мінімуму за весь час торгів з моменту IPO, проведеного в травні.

На відкритті торгів у п'ятницю, 27 липня, ціна акцій Facebook впала нижче позначки в 22,5 долара, що є найменшим значенням з 17 травня 2012 року - першого дня торгів компанії на біржі Nasdaq. Тоді акції компанії почали торгуватися по ціні 38 доларів.

На закритті торгів Nasdaq у четвер акції Facebook коштували 26,84 долара.

Чистий збиток найбільшої в світі соцмережі Facebook за US GAAP у другому кварталі 2012 року склав 157 мільйона доларів проти 240 мільйонів доларів прибутку за аналогічний період роком раніше. Виручка соцмережі зросла за квітень-червень 2012 року на 32% - до 1,18 мільярда доларів. Більша її частина - близько 84% або 992 мільйонів доларів - генерується за рахунок реклами, решта Facebook отримала у вигляді комісії з платежів і продажів товарів у додатках.

Нинішній фінзвіт став першим для Facebook в статусі публічної компанії.

Соціальна мережа Facebook налічує 955 мільйони користувачів. !zn

Читайте також:

Facebook випустить власний смартфон у 2013 році

Засновник Facebook вибув зі списку 40 найбагатших людей у ​​світі


Акції Facebook у другий день торгів на біржі обвалилися нижче ціни розміщення

Після первинного розміщення акцій Facebook, Марк Цукерберг став багатшим засновників Google