Зірка легкої атлетики Оскар Пісторіус застрелив свою подругу, сплутавши її з грабіжником

14 лютого 12:03

Учасник Олімпійських Ігор в Лондоні затриманий поліцією і підозрюється у вбивстві.

 

Зірка легкої атлетики з ПАР 26-річний Оскар Пісторіус, бігун-ампутант, який став єдиним спортсменом з обмеженими можливостями, які взяли участь у Олімпійських іграх, заарештований поліцією за звинуваченням у вбивстві своєї подруги, відомої фотомоделі Ріви Стенкамп, повідомляє Reuters з посиланням на місцеві ЗМІ.

За даними Talk Radio 702, атлет о 4 ранку розстріляв подругу у власному будинку у Преторії. Судячи з усього, Пісторіус помилково сплутав її з грабіжником. Між тим, обставини інциденту залишаються нез'ясованими. Відомо лише, що жертва отримала два поранення в голову і в руку.

Південноафриканське видання Beeld стверджує, що поранення виявилися смертельними і дівчина загинула на місці події. Пісторіус арештований, він перебуває в стані шоку. Як очікується, спортсмен постане перед судом магістрату Преторії вже у четвер.

На місці злочину виявлено 9-міліметровий пістолет. Поліція відмовляється назвати ім'я підозрюваного і розголошувати будь-які подальші подробиці. Офіційно підтверджено, що ймовірному вбивці 26 років.

За версією британського телеканалу Sky News, дівчина хотіла привітати атлета з Днем святого Валентина. Це мав бути сюрприз, вона розбудила його, але він, очевидно,
сплутав її з грабіжником.

"Думаю, це показник того рівня страху, який є у людей у Південній Африці з нашим рівнем злочинності", - цитує телеканал місцевого журналіста Калая Маістрі.

30-річна Ріва Стенкамп народилася у Порт-Елізабет і працювала моделлю у Йоганнесбурзі. Вона була постійною учасницею різних шоу і обличчям місцевих чоловічих журналів.

Раніше в унікального бігуна вже були проблеми з дівчатами. В 2009 році він був арештований і постав перед судом за звинуваченням у заподіянні фізичної шкоди здоров'ю 19 - річної дами, якій спортсмен на карбонових протезах на вечірці прищемив ногу вхідними дверима.

Пісторіус народився у Йоганнесбурзі з вродженою травмою - без малогомілкових кісток, проте вже у дитинстві почав активно займатися спортом. У 2004 році південноафриканець взяв участь у Паралімпійських Іграх в Афінах, завоювавши там бронзу на 100-метрівці золото на 200-метрівці. У наступному сезоні Міжнародна федерація легкої атлетики запросила Пісторіуса на змагання для звичайних спортсменів і відтоді бігун-ампутант поставив собі за мету взяти участь в Олімпійських Іграх. Лише у 2008 році спортивний арбітражний суд у Лозанні дозволив йому виступати на Олімпіадах і чемпіонатах світу з легкої атлетики, бо карбонові протези, за допомогою яких і побіг атлет, не дають їхньому власникові переваги над іншими бігунами.

На Іграх у Лондоні Оскар Пісторіус взяв участь у змаганнях на 400 м, і, пройшовши перший кваліфікаційний етап, він фініширував на загальному 23-му місці у півфіналі. На закритті Ігор Пісторіус отримав почесне право нести прапор ПАР на чолі всіх спортсменів-співвітчизників.

Інцидент із Пісторіусом - не єдиний нещасний випадок, що стався останнім часом у ПАР, пов'язаний з використанням вогнепальної зброї. У вересні 2012-го місцевий боксер Коррі Сандерс, якому у 2003 році вдалося завдати одну з трьох поразок Володимиру Кличко, був застрелений у ресторані у все тій же Преторії під час озброєного пограбування ресторану, де він відзначав день народження свого племінника. Сандерс загинув від пострілу у живіт, коли намагався закрити собою від куль свою дочку.

Читайте також:

На Олімпіаді в Лондоні виступить безногий легкоатлет

У ПАР застрелили колишнього чемпіона з боксу Коррі Сандерса

Київський бразилець відмовився від зарплати заради сім'ї