Збірна Росії виграла чемпіонат світу з хокею, розгромивши Словаччину (відео)

21 травня 06:21

Ця перемога стала для російської команди четвертою в історії і третьою за п'ять років на чемпіонаті світу. Раніше російські хокеїсти перемагали у 1993, 2008 і 2009 роках.

 

Збірна Росії обіграла у Гельсінкі Словаччину і вчетверте у своїй історії виграла чемпіонат світу з хокею.

Зустріч завершилася з рахунком 6:2.

Одним з перших у "Твіттері" на перемогу росіян зреагував прем'єр РФ Дмитро Медвєдєв. "Перемога!", - написав він у своєму мікроблозі, супроводивши напис фотографією нападника Євгена Малкіна, зробленою за допомогою програми Instagram. Цю програму обробки фотографій для iPhone прем'єр освоїв кілька днів тому.

"Перемога! Молодці!", - похвалив російських хокеїстів Медвєдєв, додавши фотографію гольового моменту.

Шайби за російську збірну закидали: Олександр Сьомін, Олександр Пережогін, Олексій Терещенко, Павло Дацюк та Євген Малкін.



Ця перемога стала для російської команди четвертою в історії і третьою за п'ять років на чемпіонаті світу. Раніше російські хокеїсти перемагали в 1993, 2008 і 2009 роках.

Збірна Росії виграла десять матчів з десяти на чемпіонаті світу 2012 року, обігравши по ходу турніру господарів мундіалю - збірні Швеції та Фінляндії.

Чемпіонат світу 2013 року знову пройде у Фінляндії та Швеції. Російська команда проведе груповий турнір у Хельсінкі. !zn

Читайте також:

Україна прийме два хокейних чемпіонати світу

Призначено нового тренера збірної України з хокею

Європарламент закликав позбавити Білорусь чемпіонату світу з хокею-2014

НХЛ змінює структуру чемпіонату