Збірна Хорватії отримала нового тренера

06 липня 07:08

Ігор Штімац на новій посаді замінить Славена Біліча, який пішов у московський «Локомотив».

 

Наступником Славена Біліча на посту головного тренера збірної Хорватії стане його екс-партнер по національній команді 44-річний Ігор Штімац. Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Колишній захисник національної команди за свою успішну кар'єру пограв у сплітському «Хайдуку», «Дербі Каунті» і «Вест Хемі». У його активі 53 поєдинки за збірну і бронза чемпіонату світу-1998, на якому Штімац був одним з ключових футболістів балканців. На новій посаді він замінить Славена Біліча, який керував збірною протягом шести років.

В якості тренера Штімац працював в елітному дивізіоні Хорватії з «Хайдуком», «Цибалією» і «Загребом». Разом з національною командою наставник спробує пробитися у фінальну частину ЧС-2014 у Бразилії.

Нагадаємо, 14 червня, у Познані матч другого туру Євро-2012 між командами групи C Італією і Хорватією почався поперемінним володінням м'ячем обома збірними, і лише під кінець тайму приніс Італії перевагу. Але вже у другому таймі хорвати не залишилися в боргу, зрівнявши рахунок - 1:1.

19 червня на чемпіонаті Європи з футболу Євро-2012 в матчі третього туру в групі C збірна Хорватії поступилася Іспанії 0:1 і пропустила підопічних Вінсенте дель Боске до плей-офф. !zn

Читайте також:

УЄФА оштрафував Хорватію за поведінку фанатів

Євро-2012: Іспанія залишила Хорватію за бортом плей-офф (відео)

Італія не змогла виграти у Хорватії - 1:1