Запорізький "Металург" буде відроджений як "народна команда"

26 березня 12:36

Любительський клуб "Россо Неро" вже перейменували в "Металург".

 

Запорізький "Металург", який припинив своє існування і більше не грає в чемпіонаті України, буде відроджено на базі аматорського клубу із Запоріжжя "Россо Неро".

На засіданні громадської організації "Металург назавжди", яку створили вболівальники "Металурга", увійшовши до складу засновників ТОВ "Россо Неро", було прийнято рішення перейменувати "Россо Неро" в "Металург".

"Всі знають, що весь цей час ми разом з фанатами боролися за те, щоб спочатку зберегти "Металург", потім спробувати його викупити, але, на жаль, нам цього зробити не дали. Ще в одному з перших інтерв'ю керівники "Россо Неро" говорили, що готові перейменувати клуб з метою зберегти "Металург" і вже з новою-старою назвою йти в Другу лігу. І ось, сьогодні це сталося.

Ми дійсно маємо намір спільними зусиллями всіх небайдужих до запорізького футболу людей втілити соціальний проект народної команди. Дуже багато що належить зробити і ми дуже сподіваємося,що єдиною командою ми досягнемо всіх поставлених завдань! Все тільки починається", - йдеться в заяві на офіційній сторінці "Россо Неро" в соціальній мережі "Вконтакте".

З квітня "Металург" буде брати участь в аматорській лізі, щоб наступного сезону заявитися в Другу лігу. В команді будуть грати тільки місцеві футболісти. "За допомогою аматорської першості буде обкатуватися склад, і клубні служби пройдуть, як кажуть, тренування боєм. Ігри аматорської першості плануємо грати на "Титані". Старт турніру - в середині квітня. По Другій лізі - питання домашньої арени зараз в процесі вирішення. Хочемо тільки "Славутич-Арену", - повідомляють фани "Металурга".

Читайте також: Власник аматорського футбольного клубу хоче купити запорізький "Металург"

Нагадаємо, що "Металург" намагався знайти інвестора під час зимової паузи, проте всі спроби виявилися невдалими. При цьому тренерський штаб на чолі з Анатолієм Чанцевим і всі футболісти давно розірвали контракти з клубом. У березні команди запорізького "Металурга" всіх віків були виключені з усіх змагань.