Ярославський погрожує перестати фінансувати "Металіст"

20 грудня 16:17

Ярославський, який виступив генеральним інвестором і координатором підготовки Харкова до Євро-2012, інвестувавши власні кошти в будівництво стадіону "Металіст", пригрозив перестати фінансувати команду, якщо клубний стадіон передадуть у комунальну власність Харкова.

 

Президент харківського "Металіста" Олександр Ярославський заявляє, що якщо клубний стадіон перейде в міську власність, то він припинить фінансування команди.

"По правді кажучи, я не стежу за тим, що там вирішує міська рада, кого і про що він просить. Я більше п'яти років не вилазив з будівництва, займався реконструкцією стадіону і вкладав у нього свої власні кошти. Якими можуть бути мої дії в відповідь на дії офіційної особи? Якщо все це не припиниться, я просто візьму і закрию фінансування футбольного клубу "Металіст". І все", - сказав він.

20 грудня "Металіст" дізнався свого суперника по 1/16 фіналу Ліги Європи, яким став англійський "Ньюкасл". "Результатом жеребкування особисто я повністю задоволений. "Ньюкасл" хоч і представляє такий сильний європейський чемпіонат, як англійська Прем'єр-ліга, але "Металісту" він цілком під силу. Команда в англійців хороша, але займає вона в своєму чемпіонаті зараз тільки 15-е місце і не сильно відірвалася від "зони вильоту". Однозначно впевнений у тому, що такого суперника ми повинні проходити і виходити в 1/8 фіналу Ліги Європи. Правда, якщо цьому не завадить мишача метушня, влаштована харківським мером Геннадієм Кернесом", - зазначив у зв'язку з цим О. Ярославський.

Як повідомлялося, 19 грудня депутати Харківської міської ради підтримали звернення до Харківської облради з проханням передати стадіон "Металіст" у комунальну власність міста.

"Відразу хочу сказати, що це не вплине на якість наданих можливостей для вболівальників футболу та вболівальників футбольного клубу Металіст. Ніякою мірою немає ніякого переділу власності, тому що власність це територіальної громади спільна. Ми виступаємо з ініціативою у зв'язку з тим, що гроші з державного бюджету, з місцевих бюджетів (міського, обласного) були спрямовані на реконструкцію стадіону Металіст. Гроші приватного інвестора, які були спрямовані на власність цього інвестора - як були власністю цього інвестора, так і залишаються. Відповідно, експлуатація стадіону, утримання стадіону сьогодні в компетенції комунального підприємства обласного значення", - сказав міський голова Харкова Геннадій Кернес, звертаючись до депутатів.

Як відомо, президент "Металіста" виступив генеральним інвестором і координатором підготовки Харкова до Євро-2012, інвестувавши власні кошти в будівництво стадіону "Металіст", п'ятизіркового готелю, аеропорт, і інші проекти. !zn

Читайте також:

Визначилися суперники «Динамо», «Металіста» і «Дніпра» 1/16 фіналу Ліги Європи

«Металіст» здолав «леверкузенський" синдром і виграв свою групу в Лізі Європи (ВІДЕО)

«Металіст» достроково виходить в 1/16 фіналу Ліги Європи (ВІДЕО)

Міліція має намір заборонити відвідувати матчі між «Дніпром» та «Металістом» уболівальникам команд-гостей (ВІДЕО)