World Soccer: Ярмоленко потрапив у топ-50 кращих в 2014 році

30 грудня 18:20

В числі найкращих футболістів в році, що минає, знайшлося місце і для українського майстра шкіряного м'яча. Втім, його позиції поки далекі від еліти.

 

Нападник "Реала" Кріштіану Роналду був визнаний кращим гравцем 2014 року за версією часопису World Soccer. У голосуванні взяли участь понад 100 журналістів по всьому світу. Кожен називав свою десятку найкращих гравців за підсумками року.

Роналду з великим відривом випередив воротаря "Баварії" і збірної Німеччини Мануеля Нойєра, а третій до фінішу прийшов Ліонель Мессі з "Барселони". У топ-10 найбільше німецьких футболістів - 4.

Додамо, що Роналду перемагає у опитуванні від часопису вже другий рік поспіль.

Відрадно, що в топ-50 потрапив атакуючий хавбек київського "Динамо" і збірної України Андрій Ярмоленко, з 4 очками поділилася 43-е місце з ще трьома футболістами - Тьягу Сілвою з ПСЖ, Месутом Озілом з "Арсеналу" і Джанкарло Гонсалесом зі збірної Коста-Рики та італійського "Палермо".

Кращі гравці за версією World Soccer

1. Кріштіану Роналду (Португалія, "Реал") - 928 очок

2. Мануель Нойєр (Німеччина, "Баварія") - 789

3. Ліонель Мессі (Аргентина, "Барселона") - 593

4. Ар'єн Роббен (Голландія, "Баварія") - 458

5. Томас Мюллер (Німеччина, "Баварія") - 354

6. Філіп Лам (Німеччина, "Баварія") - 264

7. Джеймс Родрігес (Колумбія, "Монако"/"Реал") - 243

8. Луїс Суарес (Уругвай, "Ліверпуль"/"Барселона") - 218

9. Анхель Ді Марія (Аргентина, "Реал"/"Манчестер Юнайтед") - 183

10. Тоні Кроос (Німеччина, "Баварія"/"Реал") - 168...

43. Андрій Ярмоленко ("Динамо") - 4.

Примітно, що трійка кращих футболістів повністю збіглася з прогнозами букмекерів на "Золотий м'яч" - Роналду, Нойєр, Мессі. Саме так розподіляються уподобання спортивних аналітиків напередодні вручення престижної премії. Нагадаємо, що володар "Золотого м'яча" буде відомий 12 січня.

Читайте також: Тренери збірної України і "Динамо" назвали найкращі якості Ярмоленка

29 грудня стало відомо, що Андрій Ярмоленко став найкращим футболістом України у 2014-му за версією газети "Команда". В опитуванні брали участь тренери і футболісти команд Прем'єр-ліги.