Всупереч домовленостям, тренер збірної України з біатлону переходить працювати у Росію

26 квiтня 14:55

Володимир Королькевич, який завоював з українською командою п'ять медалей чемпіонату світу, несподівано залишив Україну і відтепер працюватиме у тренерському штабі жіночої збірної Росії.

 

Володимир Королькевич, який минулий сезон пропрацював у складі тренерського штабу збірної України, підписав річний контракт з російською командою.

Завдяки приходу цього фахівця у Союзі біатлоністів Росії мають намір реалізувати нову концепцію підготовки команди за двома напрямками. Королькевича хотіли бачити в Росії ще давно, однак тільки зараз він дав згоду на роботу.

Вчинок Королькевича не міг залишитися непоміченим в Україні, особливо з огляду на домовленості між словенським фахівцем і Федерацією біатлону України.

Зокрема, словенський фахівець повинен був працювати з українською жіночою збірною до Олімпіади в Сочі у 2014 році. А Національний олімпійський комітет у рамках підтримки тренерських кадрів заснував для Королькевича спеціальну стипендію - до сочинських Ігор він повинен був отримати близько 200 тисяч гривень, повідомляє "Спорт-Експрес в Україні".

Нагадаємо, що під керівництвом Королькевича жіноча збірна з біатлону зробила якісний ривок у своїх результатах в сезоні-2012/13, завоювавши на чемпіонаті світу 5 медалей - золоту, срібну і три бронзові. А в командному заліку Кубка світу збірна України зайняла друге місце, випередивши росіянок.

Втім, прихід у збірну Росії Володимира Королькевича вийшов неоднозначним і з погляду російської сторони. Так, колишній президент Союзу біатлоністів Росії, неодноразовий олімпійський чемпіон Олександр Тихонов різко розкритикував запрошення цього фахівця.

"Як можна запрошувати людину, яка уклала договір з Україною і дала слово працювати до Олімпіади. Це зрада і гидота! Зараз не ті часи, коли такі можуть стати в нагоді. У нас достатня кількість своїх тренерів і гідних фахівців", - зазначив Тихонов.

У ФБУ поки не коментують ситуацію, однак за інформацією "Спорт-Експрес в Україні", голова українського біатлону Володимир Бринзак в будь-якому випадку зможе дати оцінку від'їзду Королькевича 29 квітня на засіданні тренерської ради.

Нагадаємо, що раніше кілька російських біатлоністів - Марія Панфілова і Дмитро Русинов - відмовившись від російського громадянства, почали виступати за українську збірну. !zn

Читайте також:

Українські біатлоністки завоювали срібло в естафеті на Кубку світу в Сочі

Російська біатлоністка Панфілова буде виступати за Україну

Валя Семеренко принесла Україні ще одну бронзу на чемпіонаті світу з біатлону

Український гімнаст Олег Верняєв спростував інформацію про переїзд в Росію