Вперше за шість сезонів київського "Сокола" не буде в фіналі хокейного чемпіонату України

17 березня 15:56

Визначилися фіналісти українського чемпіонату ПХЛ - вперше з сезону 2007/08 серед них не виявилося найбільш відомої команди в країні - київського "Сокола". Його місце зайняли земляки з "Компаньйон-Нафтогазу" - вже увійшло зазвичай, що київська команда боротиметься за "золото" з донецьким "Донбасом".

 

Вперше з сезону 2007/08, коли київський "Сокіл" досить легко і впевнено завоював черговий титул чемпіонату України, цієї команди не буде в фіналі. У двох останніх першостях 11-кратні чемпіони України поступалися у вирішальних дуелях донецькому "Донбасу". А зараз "Сокіл" вилетів на стадії півфіналу, де програв землякам з "Компаньйон-Нафтогазу" (рахунок 3-2 в серії).

Для клубу, одним зі спонсорів якого є українська державна компанія, це перший в історії шанс взяти золоті нагороди. До цього в її активі була лише "бронза".

Півфінальна серія "Компаньйона" і "Сокола" стала дійсно напруженою, а її результат до кінця була непередбачуваною, незважаючи на те, що клуби знаходяться на різних полюсах фінансового забезпечення - стабільний і досить пристойний бюджет "нафтогазівців" і одвічні проблеми в "Сокола", головним інвестором якого є Сергій Тарута.

У добре укоплектованому "Компаньйоні" виступають легіонери з Росії, Білорусі, Латвії та Словаччини - учасники різних чемпіонатів світу і навіть чемпіон світу серед юніорів у складі словацької збірної - колишній нападник "Вашингтон Кепіталз" Роман Тврдонь. У "Сокола", веденого Олександром Годинюком, ветераном декількох сезонів НХЛ, - діє формула "сплав молодості і досвіду".

Для визначення переможця команди в півфінальній серії використовували всі заплановані матчі. У першому перемогу святкував "Компаньйон" 2:0, далі "Сокіл" узяв реванш у серії буллітів 3:2. У третій грі команда екс-наставника "Сокола" і збірної України Олександра Сеуканда виграла 4:2, але в наступній зустрічі поступився 2:3.

І ось у вирішальній п'ятій грі переможець знову визначився в серії післяматчевих штрафних кидків: основний час завершився внічию 1:1, а 10-хвилинний овертайм не дав успіху жодній з команд. А буліти краще виконав "Компаньйон". Переможним кидком відзначився нападник Віталій Гаврилюк.

В іншій півфінальній серії донецький "Донбас", посилений декількома гравцями основної команди з Континентальної хокейної ліги, легко здолав "Динамо" з Харкова - 3-0 (4:3, 6:1 і 3:0).

Фінальна серія пройде до чотирьох перемог однієї з команд. Перевагу свого майданчика отримала "Компаньйон", як найкраща команда в регулярному чемпіонаті. Перші матчі відбудуться в Києві 20 і 21 березня. !zn

Читайте також:

Найтриваліший матч в історії російського хокею: дві години на льоду

Хокейний "Донбас" звільнив тренера за невдачі на фініші чемпіонату

Хокей: київський "Беркут" зняли з чемпіонату України через фінансові проблеми