Вперше в історії українська баскетболістка обрана на драфті жіночого НБА

17 квiтня 16:12

21-річна Аліна Ягупова може почати виступи в заокеанській лізі.

 

Вперше в історії українського баскетболу українська спортсменка була обрана на драфті Жіночої національної баскетбольної асоціації. Клуб "Лос-Анджелес Спаркс" обрав Аліну Ягупову під загальним 34-м номером у третьому раунді, повідомляє iSport.ua.

Трійку перших номерів склали Бріттні Грінер, а також Олена Делле Донне і Скайлар Діггінс.

21-річна Ягупова є вихованкою дніпропетровського баскетболу. Цей сезон форвард збірної України починала у клубі "Регіна-Баскет" з Бара Вінницькій області, після чого перебралася у кіровоградський "Єлизавета-Баскет". У Кіровограді Ягупова завоювала срібні нагороди чемпіонату України.

Влітку минулого року Аліна витягла молодіжну збірну країни у чвертьфінал Євробаскета, а також долучилася до успіху національної команди - наша команда відібралася на чемпіонат Європи, який відбудеться у червні.

Цілком імовірно, що вже найближчим часом Аліна може відправитися в Америку, щоправда, аналітики не дають їй багато шансів закріпитися в лізі протягом першого сезону. З чуток, інтерес до форварда проявляє турецький "Галатасарай" - перехід Ягупової туди більше реальний.

Зазначимо, що в жіночому НБА сезон триває з жовтня по червень, як у чоловіків, а влітку, що дає багатьом баскетболісткам з американської ліги можливість виступати в Європі.

Як зазначає "Планета Баскетбол", "Лос-Анджелес" вже третій сезон поспіль обирає на драфті баскетболістку з Європи, однак поки що жодна з них не доїхала до WNBA.

Нагадаємо, що у драфті НБА буде брати участь український баскетболіст Олексій Лінь - його шанси бути обраним аналітики оцінюють досить високо.

Жіночий баскетбол в Україні істотно перевершує за міжнародними досягненнями чоловічий - зокрема, українська збірна виграла золото чемпіонату Європи в 1995 році, а на Олімпіаді в Атланті посіла четверто місце. !zn

Читайте також:

У Харкові побудують арену для Євробаскета за 280 млн грн

Чемпіонат Європи з баскетболу 2015 року обійдеться Україні в 7 млрд грн

Легенді баскетболу Майклу Джордану - 50 років

Керівництву "Чикаго Кабс" прислали голову кози в нагадування про прокляття