Восьмирічний українець встановив світовий рекорд на змаганнях з пауерліфтингу

29 сiчня 15:45

Результат, якому поки немає рівних у світі, офіційно зареєстрували експерти Національного реєстру Рекордів.

 

У Сумській області восьмирічний хлопчик встановив світовий рекорд на змаганнях з пауерліфтингу. Як повідомила працівник прес-служби вишу Алла Лиховоз, новий рекорд світу у категорії "Підняття найбільшої ваги штанги у жимі лежачи у віці вісім років" зафіксований під час обласних змагань з пауерліфтингу "Богатирські ігри", які проходили на минулих вихідних на базі Інституту фізичної культури Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка.
"Автором рекорду є восьмирічний Єгор Леоненко (особиста вага 39 кг), який тренується під керівництвом викладачів Інституту фізичної культури", - зазначила представник інституту.

За її інформацією, під час змагань спочатку Єгор підняв штангу вагою 37,5 кг, повторивши рекорд світу у восьмирічному віці, встановлений у 2007 році американцем Ракімом Ведінгтоном, а потім підняв вагу 40 кг, побивши рекорд. У фінальному підході він показав ще кращий результат: підняв штангу вагою 41 кг, що й було зафіксовано в якості нового рекорду світу.

"Результат, якому поки немає рівних у світі, офіційно зареєстрували експерти Національного реєстру Рекордів. Інформація про нашого Єгора Леоненка буде подана в Книгу Рекордів Гіннеса", - розповіла Лиховоз.

Як підкреслила представник сумського вишу, "за словами особистого тренера юного рекордсмена Андрія Красиліва, Єгор почав піднімати штангу з 6 років і постійно працює над собою, щоб стати найкращим у пауерліфтингу".

Леоненку вручили кубок як "найсильнішому хлопчикові світу".

У змаганнях взяли участь понад 50 учасників різного віку з усієї області, які професійно займаються пауерліфтингом (жимом лежачи). !zn

Читайте також:

У КНДР олімпійців виховують з дитсадка і засилають до табору за погані результати

Важкоатлет Олексій Торохтій приніс Україні третє олімпійське "золото"

Найбідніші країни світу обіцяють найвищі премії за олімпійські медалі

Український уряд підвищив олімпійцям премії за медалі