Водолази підняли з дна Київського водосховища 1,5 тонни сміття

11 червня 13:25

Близько 50 дайверів за чотири години дістали з дна Київського водосховища 1,5 тонни сміття. Здебільшого це пластикові пляшки, автомобільні покришки і навіть ваги виробництва радянських часів.

 

Крім того, з дна водосховища були підняті 4 залізобетонні палі спеціальною технікою, яка повинна прибрати ще близько 50 таких же конструкцій, щоб вони не перешкоджали руху надводної техніки.

Очищення дна від сміття проходить у рамках підготовки до Чемпіонату світу з водної «Формулі-1», яка відбудеться наприкінці липня. Дно водоймища біля греблі Київської ГЕС кілька десятиліть ніхто не очищав.

Право на проведення 30-31 липня цього року в акваторії Київського водосховища одного з дев'яти етапів Чемпіонату світу з водної «Формулі-1» Україна завоювала серед п'яти країн-претендентів.

Очікується, що на змагання приїдуть близько 100 тис. гостей. Пряма трансляція змагань відбуватиметься на 100 країн світу.

Чемпіонат світу на моторних човнах у класі «Формула-1» на воді почали проводити в 1962 році. На сьогоднішній день це найпрестижніші перегони у водно-моторному спорті.