Віталій Кличко завершив боксерську кар'єру

24 вересня 11:30

Лідер партії «УДАР», легендарний український боксер Віталій Кличко заявив, що не збирається продовжувати професійну кар'єру боксера.

 

Чемпіон світу у суперважкій вазі українець Віталій Кличко заявив про завершення спортивної кар'єри.

«Я не збираюся боксувати», - заявив Кличко на прес-конференції у Донецьку. 41-річний Кличко востаннє вийшов на ринг 8 вересня 2012 року у Москві. В цей день він переміг Мануеля Чарра з Німеччини і захистив титул чемпіона світу за версією WBC (Всесвітня боксерська рада).

Кличко-старший підкреслив, що його брат Володимир, який володіє декількома чемпіонськими титулами, продовжить кар'єру. «Всім любителям боксу можу сказати, що ще не один раз буде підніматися прапор і звучати український гімн, коли в ринг буде виходити Кличко», - посміхаючись, сказав В.Кличко.

Говорячи про розвиток України і спорту, зокрема, Кличко поскаржився, що 6 млн українців виїжджають за кордон, бо не можуть себе реалізувати в Україні.

«...Можу сказати, що брати Клички - не виняток... Свого часу ми теж поїхали з країни, щоб реалізувати себе у спорті. Але жити за кордоном я не хочу, я хочу жити у себе на Батьківщині за тими стандартами, стандартами життя сучасних країн, і це є ключовою мотивацією того, чому я перебуваю в політиці», - сказав кандидат у нардепи.

За словами Кличка, щоб українські спортсмени не виїжджали за кордон, «ми створили нашу спортивну компанію і ви можете 10 разів на рік спостерігати, коли хлопці боксують і деякі з них мають звання Чемпіонів світу».

«Ми створюємо всі умови, інфраструктуру, щоб хлопці не їхали за кордон і змогли реалізувати себе на батьківщині і досягли високих цілей, які ставлять перед собою», - резюмував Віталій Кличко.

Читайте також:

Кличко-молодший назвав поведінку суперника свого брата «неадекватною»

Кличко-молодший після спорту політикою займатися не має наміру

Кличко планує виступати на рингу до п'ятидесяти років

Віталій Кличко не битиметься з Холіфілдом «ні за які гроші»