Віталій Кличко коронував легенду боксу Мохаммеда Алі

04 грудня 11:42

Український чемпіон взяв участь в урочистих заходах, присвячених легендарному Мохаммеду Алі. Кличко коронував американця, визнаного найвизначнішим боксером всіх часів і народів.

 

Найвеличніший боксер усіх часів і народів, легендарний американський важковаговик Мохаммед Алі був визнаний «Королем боксу» на 50-й конференції Всесвітньої боксерської ради (WBC) у мексиканському курортному місті Канкун.

За величезний внесок у розвиток спорту і професійного боксу йому вручили почесний «діамантовий» пояс чемпіона світу, атласний боксерський халат і корону. Коронував легенду боксу нинішній володар титулу WBC Віталій Кличко, а «діамантовий» пояс допоміг одягти Алі аргентинець Серхіо Мартінес.

На урочистій церемонії були присутні більше 100 чемпіонів, що представляють різні покоління.

«Пурхати, як метелик, жалити, як бджола, твої руки не можуть вдарити те, чого не можуть бачити твої очі», - це тактична схема, вигадана Алі, була пізніше взята на озброєння боксерами всього світу.

Мохаммед Алі був абсолютним чемпіоном світу у важкій вазі з 1964 по 1966, а також з 1974 по 1978 роки. На професійному рингу Алі здобув 56 перемог і зазнав п'ять поразок. Американець вважається найбільшим боксером в історії. !zn

Читайте також:

Суперник Володимира Кличка поляк Маріуш Вах попався на допінгу

Тренер Кличка сам хоче вийти на ринг проти Повєткіна

Кличко готовий провести наступний бій з Повєткіним або Бойцовим