В Варшаві відкрили стадіон, на якому відбудеться відкриття Євро-2012

30 сiчня 06:38

У неділю відбулося відкриття Національного стадіону у Варшаві, який є найбільшою ареною Польщі для Євро-2012.

 

У неділю відбулася урочиста церемонія відкриття Національного стадіону у Варшаві, восьмої та останньої арени для матчів фінального турніру Євро-2012.

"Це найбільша арена країни для Євро-2012. Восьмого червня ми станемо свідками церемонії відкриття фінального турніру на цьому стадіоні, після чого він прийме перший матч між збірною Польщі й Греції. Сподіваюсь, польські футболісти покажуть свій найкращий виступ, за підтримки тисяч місцевих уболівальників", - сказав директор турніру в Польщі Адам Олкович, якого цитуе сайт УЄФА.

Національний стадіон розташований на східному березі річки Вісла в районі під назвою Прага. Арена, яка здатна прийняти 50 тисяч уболівальників, стоїть на місці Стадіону Десятиліття. Він був побудований у 1955 році, і при його зведенні використовувалися камені, взяті з місця Варшавського повстання. На ньому проходили футбольні матчі, проте Стадіон Десятиліття приймав і змагання з легкої атлетики й велосипедного спорту. У 1983 році Папа Римський Іоанн Павло II провів тут службу для ста тисяч чоловік. Того ж року на арені пройшов останній міжнародний матч, після чого розпочалася її реконструкція. З 1989 року на її місці перебував базар.

Україна й Польща здали всі стадіони для турніру.

Перша гра на Національному стадіоні пройде 11 лютого, коли в матчі за Суперкубок Польщі на ньому зійдуться варшавська "Легія" та краківська "Вісла".

Президент УЄФА Мішель Платіні впевнений, що нинішній чемпіонат Європи з футболу в Польщі та Україні відбудеться в режимі великого футбольного свята. Про це керівник Європейської футбольної асоціації заявив в інтерв'ю французькій газеті Le monde. !zn

Читайте також:

Платіні впевнений, що фінал Євро-2012 буде ідеальним

До Євро-2012 недобудовані об’єкти закриють красивими картинками

Квитки на матчі Євро-2012 в Україні купили вболівальники з 196 країн світу