В Україні стартує дев'ятий футбольний сезон

10 липня 08:08

Сьогодні в Луганську матчем за Суперкубок країни між донецькими клубами "Шахтар" і "Металург" стартує новий футбольний сезон в Україні. Безумовними фаворитами цього протистояння будуть "гірники", які виграли попередній чемпіонат і обіграли у фіналі національного Кубка в додатковий час саме "Металург".

 

Дев'ятий поспіль футбольний рік в Україні починається з розіграшу Суперкубка країни. Цього разу поєдинок відбудеться на стадіоні "Авангард" у Луганську, де в донецькому дербі зійдуться "Шахтар" і "Металург", повідомляє прес-служба футбольної Прем'єр-ліги України.

Регламент проведення Суперкубка України дещо відрізняється від організації аналогічних турнірів у провідних футбольних країнах Європи. У нас, як і всюди, цей трофей повинні розігрувати чемпіон і володар національного Кубка. Проте у сезоні-2011/12 обидва українські трофеї завоював донецький "Шахтар". Виходячи ж з формату матчу за Суперкубок, "гірники" отримали в суперники аж ніяк не срібного призера чемпіонату - "Динамо" (а саме так було б, скажімо, в Англії, Іспанії чи Італії), а фіналіста Кубка, яким у травні був інший клуб з Донецька - "Металург".

Досі цей приз вигравали лише дві команди: п'ять успіхів у київського "Динамо" і три - у "Шахтаря". Причому з донеччанами щоразу приз піднімав над головою Мірча Луческу.

Луганськ буде вперше приймати зустріч такого рівня. Проведе поєдинок найкращий арбітр сезону 2011-2012 років, харків'янин Анатолій Абдула, який дасть стартовий свисток о 21:00.

За регламентом змагань, у разі нічиєї в основні 90 хвилин, переможець відразу буде визначений у серії післяматчевих пенальті. !zn

Читайте також:

Форвард «Волині» розповів про тіньові схеми українського футболу

«Динамо» виставило на трансфер Алієва

Донецький «Металург» першим з українських клубів дізнався суперника в єврокубках

Київське «Динамо» посилилося півзахисником «Арсеналу»