В Італії розпочався судовий процес проти легендарного футболіста Марадони

12 сiчня 18:38

У Неаполі розпочався судовий процес проти аргентинського футболіста Дієго Армандо Марадони, який обвинувачений у несплаті податків.

 

Італійська влада стверджує, що Д.Марадона ухилявся від сплати податків з 1988 року, коли грав за неаполітанський футбольний клуб «Наполі». Податкові органи Італії наполягають на сплаті 38 млн євро штрафних санкцій, чого легендарний футболіст досі не зробив.

Водночас адвокат Д.Марадони вважає, що його підзахисний є «справжньою жертвою поверхневих» методів роботи з боку державного органу Італії, що займається збором податків та заборгованостей з громадян Equitalia.

Співробітники Фінансової гвардії Італії в 1991 році затримали футболіста в римському міжнародному аеропорту «Ф'юмічіно» (Fiumicino), де він підписав відповідне судове повідомлення.

У 2005 році на підстави рішення суду податкові органи конфіскували в легенди футболу частину його гонорару в розмірі 78,5 тис. євро за участь у популярній телепередачі.

Пізніше, в 2006 році, у Д.Марадони були конфісковані золоті годинники Rolex вартістю близько 11 тис. євро під час благодійного футбольного матчу в Італії.

Останній випадок конфіскації стався у вересні 2009 року, коли співробітники італійських податкових органів вилучили в футболіста під час його відпочинку в курортному Мерано сережки з діамантами. Згодом прикрасу було продано на аукціоні за 25 тис. євро.