В пам'ять про Кройфа товариський матч Нідерланди - Франція зупиняли на чотирнадцятій хвилині

26 березня 10:31

Команди та вболівальники вшанували пам'ять легендарного нідерландця.

 

Товариський матч між збірними Нідерландів і Франції, що відбувся в Амстердамі 25 березня, був зупинений на 14-й хвилині.

У наступні 60 секунд вболівальники та учасники матчу оплесками вшанували пам'ять легенди світового футболу Йохана Кройфа, який помер від раку легенів 24 березня. По ходу своєї кар'єри Кройф виступав саме під чотирнадцятим номером.

Хвилина пам'яті сталася відразу після голу збірної Франції, яка в підсумку виграла з рахунком 3:2. "Акція пам'яті на честь Кройфа на 14-й хвилині була чимось дуже емоційним, сильним. Було трохи дивно, що це сталося відразу після нашого гола. Але ми швидко зрозуміли, що відбувається, і приєдналися до акції", - зазначив автор голу Антуан Грізманн.

Читайте також: У легендарного володаря "Золотого м'яча" Кройфа діагностували рак легенів

Нагадаємо, Кройф тричі отримував "Золотий м'яч" (1971, 1973, 1974) як кращий футболіст Європи. Найбільше він відомий своїми виступами за "Аякс", "Барселону" і збірну Нідерландів. Крім того, нідерландець домігся успіхів у якості тренера, вигравши з "Барселоною" Кубок чемпіонів, Кубок володарів Кубків, а також чотири рази чемпіонат Іспанії.