В Азії ідея об'єднаного чемпіонату втілиться раніше, ніж в Україні та Росії

16 квiтня 14:21

У 2015 році в Азії стартує клубний чемпіонат між представниками кількох держав. Щоправда, ніяких правил міжнародних футбольних організацій ці змагання не порушують.

 

У 2015 році відбудеться перший об'єднаний чемпіонат Асоціації держав Південно-східної Азії. У турнірі, який проходитиме з лютого по вересень, візьмуть участь вісім клубів, інформує "СЕ" з посиланням на Reuters.

Найімовірніше, ліга буде "закритою", тобто без вильоту в нижчий дивізіон. Повідомляється, що національні чемпіонати при цьому будуть проводитися в ті ж терміни, що й раніше, а новий турнір, за задумом організаторів, має допомогти клубам заробити. Іншими словами, ніякі вимоги ФІФА щодо внутрішніх змагань не порушуються.

Зазначимо, що в об'єднання входять такі держави як Індонезія, Малайзія, Сінгапур, Таїланд, Філіппіни, в яких непогано розвинена система національних чемпіонатів. Також членами асоціації є М'янма, Лаос, Камбоджа, В'єтнам і Бруней.

Нагадаємо, що ідея об'єднаного чемпіонату СНД, в який, за задумом організаторів, повинні увійти українські і російські клуби, не підтримується ФІФА з причини того, що змагання по суті замінюють національні чемпіонати.

Раніше повідомлялося, що в Катарі, державі на Близькому Сході, виношують ідею створення альтернативної Ліги Чемпіонів. !zn

Читайте також:

Газзаєв обіцяє ФФУ до 50 млн євро на рік відрахувань від об'єднаного чемпіонату

Україна офіційно сказала "ні" об'єднаному чемпіонату з футболу

В Індонезії все ще розраховують побачити Шевченка-футболіста

Статистика стверджує: Мессі підвищує результативність "Барси" на 25 відсотків