Усика назвали наступною культовою зіркою світового боксу

24 лютого 14:01

Авторитетне видання The Guardian вважає, що в 2016 році українець змінить у цій ролі Геннадія Головкіна.

 

Авторитетне британське видання The Guardian назвало українського боксера Олександра Усика наступною культовою зіркою в боксі.

У статті, яка присвячена прогнозам у світі боксу на 2016 рік, зазначається, що Усик замінить у статусі культової фігури чемпіона світу в середній вазі Геннадія Головкіна з Казахстану.

"Зустрічайте олімпійського чемпіона 2012 року, танцюючого козака з оселедцем і колишнього продавця морозива Олександра Усика. Він великий, він "поганий", і у нього є почуття гумору (а також статус обов'язкового претендента на бій з Кшиштофом Гловацьким)", - пише The Guardian.

На думку автора статті, Головкін, який знищує своїх опонентів з посмішкою на обличчі, починає втрачати свій культовий статус через комерціалізацію. У той же час Усик стає однією з найбільш обговорюваних фігур у світі боксу. При цьому українець ще не досяг найвищої вершини в профі-боксі - титулу чемпіона світу.

Нагадаємо, на даний момент Усик є Інтерконтинентальним чемпіоном світу за версією WBO. Він провів на рингу 9 боїв і все завершив нокаутом. У попередньому поєдинку українець нокаутував Педро Родрігеса.