Український шпажист завоював "срібло" на етапі Кубка світу

25 сiчня 17:41

Богдан Нікішин був близький до перемоги, але програв з різницею в один укол.

 

Український шпажист Богдан Нікішин завоював срібну медаль на етапі Кубка світу, який проходив у німецькому Хайденхаймі.

Як повідомляє офіційний сайт Національної федерації фехтування України, Нікішин на шляху до фіналу переміг ряд титулованих суперників: одинадцятого номера світового рейтингу швейцарця Фабіана Каутера (15:11), п'ятого номера світової класифікації угорця Габора Бошко (15:9), а також другого номера світової класифікації швейцарця Макса Хейнзера (15:9). А у півфіналі українець виявився сильнішим за росіянина Антона Авдєєва - 15:8.

У фіналі Нікішин зустрівся з французом Готьє Грюмье, але завоювати "золото" не зумів. Українець поступився з різницею в один укол - 14:15.

У командному турнірі збірна України завоювала четверте місце. Чемпіони світу 2015 року Богдан Нікішин, Анатолій Герей, Дмитро Карюченко і Максим Хворост в 1/16 фіналу обіграли Білорусію (42:20), далі виграли у Ізраїлю (37:30) та Угорщини (45:40). У півфіналі українці поступилися Італії (28:30) і в бою за "бронзу" не впоралися зі Швейцарією (29:45).

Читайте також: Українські шпажисти домоглися історичного успіху на чемпіонаті світу

На даний момент збірна України посідає друге місце в світовій класифікації і впевнено рухається до завоювання командної ліцензії на Олімпійські ігри в Ріо.