Українські стрибуни перемогли на етапі Світової серії, випередивши фаворитів з Китаю

26 квiтня 18:06

Ілля Кваша і Олексій Пригоров стали переможцями четвертого етапу Світової серії в Москві в синхронних стрибках з триметрового трампліну.

 

Бронзові призери Олімпіади в Пекіні Олексій Пригоров і Ілля Кваша виграли великі змагання зі стрибків у воду, які проходять в ці дні у Москві. Друге місце зайняв в тому ж вигляді програми наш жіночий дует Олена Федорова і Ганна Письменська.

Після двох обов'язкових стрибків у лідерах виявилися відразу два дуети - китайський і український, повідомляє "СЕ-онлайн".

Для Іллі Кваші та Олексія Пригорова це було вже досягненням: Китай представляв у Москві найбільш потужний і титулований синхронний дует, що має на двох три золоті олімпійські медалі і вісім вищих нагород чемпіонатів світу. Щоправда, у парі Цинь Кай і Хе Чон не виступали на цих змаганнях ніколи.

Це не завадило китайцям заявити на трампліні одну з найскладніших програм. Ось тільки ідеально впоратися з нею у спортсменів протягом перших чотирьох раундів не дуже виходило - лідерами, хоч і з дуже невеликою перевагою в один бал, продовжували залишатися українці.

Передостання серія стрибків погіршила ситуацію ще більше: різниця між двома дуетами скоротилася до 0,54, причому Цинь Кай і Хе Чон все ще залишалися позаду. У заключній спробі китайці виконували складний стрибок - 4,5 обороти вперед, але стати чемпіонами їм так і не вдалося.

Українці зуміли поліпшити свій результат, який вони показали на попередньому етапі в Единбурзі - там вони фінішували другими з результатом 420,27 балу.

Що стосується Федорової і Письменської, то вони своє суперництво китайським стрибунам програли. Українки майже на 44 бали відстали від китаянок Ву Мінся/Ши Тинмао. Хоча протистояти трикратній олімпійській чемпіонці Ву Мінся напевно, нереально.

Втім, в Единбурзі українки були набагато далі, ніж у Москві - на п'ятому місці.

Це вже не перші змагання в нинішньому сезоні, де показують гарні результати українські стрибуни. На трьох попередніх етапах Світової серії вони неодмінно опинялися на призових позиціях. Федорова і Письменська були третіми на старті турніру в Пекіні, Кваша і Пригоров у Дубаї - другими. Там же в індивідуальних змаганнях на 3-метровому трампліні переміг Ілля Кваша, а Олена Федорова завоювала третє місце.

Турнір у Москві триватиме ще два дні, а наступний етап змагань Світової серії відбудеться в Мехіко 17 травня. !zn

Читайте також:

Український гімнаст Олег Верняєв спростував інформацію про переїзд в Росію

На київському марафоні посилять заходи безпеки