Українські біатлоністки завоювали срібло в естафеті на Кубку світу у Сочі

11 березня 11:18

Вдало завершився етап Кубка світу з біатлону в передолімпійському Сочі - в естафеті наша жіноча команда фінішувала на другому місці, випередивши Норвегію, Росію та Білорусь.

 

Вдало стартував і фінішував для українських біатлоністів етап Кубка світу у Сочі: спочатку бронзовою нагородою в індивідуальних перегонах порадував нас Сергій Семенов, а на закуску "сріблом" для України завершилася жіноча естафета. У заїзді взяли участь Юлія Джима, Олена Підгрушна, Валя Семеренко Марія Панфілова.

Переможцем перегонів стала збірна Німеччини, а ось норвежки на чолі з непереможною Турою Бергер виявилися позаду українок.

Українська команда перебувала у лідируючій групі протягом всіх перегонів - на першій передачі "естафетної палички" Юлія Джима ледь не зробила помилку, однак Підгрушна вчасно її виправила, пішовши на свою дистанцію на 4-му місці. Чемпіонка світу видала відмінну дію і українки в особі Валі Семеренко виявилися другими, пропустивши вперед чеську збірну. На останній відрізок Марія Панфілова йшла лідером, випереджаючи німкеню Дальмайер і саму Бергер. У підсумку, німецька біатлоністка випередила-таки українку, а ось Бергер не вдалося наздогнати Панфілову.

Українки відстали від лідера на 11,9 секунди. Зазначимо, що в заліку естафети на Кубку світу наша збірна йде на другому місці! В рейтингу Кубка націй жіноча біатлонна команда України розташувалася на 4-му місці - в її активі 6994 очок. Попереду - Росія (7013), друга Німеччина (7125), лідирує Норвегія (7261). Чоловіча збірна займає 9-ту сходинку.

Нагадаємо, що біатлонний сезон в Кубку світу завершиться на етапі в Ханти-Мансійську - у північно-східному напрямку наші спортсмени вирушили відразу ж після фінішу змагань в Сочі. !zn

Читайте також:

Сергій Семенов - третій на етапі Кубка світу з біатлону в Сочі

Андрій Дериземля взяв "бронзу" на етапі Кубка світу в Норвегії

Українці завершують чемпіонат Європи з біатлону бронзою в естафеті

Марія Панфілова готується виступати за Україну

Українські біатлоністки завоювали срібло чемпіонату світу в естафеті