Українська федерація зможе отримувати від об'єднаного чемпіонату до 50 млн євро на рік

28 березня 15:34

Директор об'єднаного чемпіонату Валерій Газзаєв вважає, що бюджети федерацій футболу України та Росії можуть поповнитися значними сумами за рахунок проведення нового турніру.

 

Директор оргкомітету об'єднаного чемпіонату Валерій Газзаєв заявив, що Російський футбольний союз (РФС) і Федерація футболу України (ФФУ) зможуть щорічно одержувати по 50 мільйонів євро від нового турніру.

"В наших пропозиціях ми особливу увагу приділили підтримці національних федерацій. Об'єднаний чемпіонат буде виплачувати щорічно 5 відсотків від власного бюджету РФС і ФФУ. Це величезна цифра в 50 мільйонів євро", - цитує Газзаєва "Інтерфакс".

"Такого бюджету не було за всю історію РФС. І ці кошти підуть на статутні цілі організації, фінансування збірних команд, любительського і дитячо–юнацького футболу, соціальних акцій, утримання штаб-квартири і штату співробітників. Це найчесніший варіант, що коли-небудь був придуманий в нашому спорті номер один", - зазначив Газзаєв.

Раніше повідомлялося, що бюджет об'єднаного чемпіонату України і Росії складе близько 1 мільярда євро. Переможець змагань отримає трохи менше 10 відсотків від загальної суми.

Зазначимо, що поки Федерація футболу України негативно відгукувалася про можливість проведення спільних з Росією змагань.

Також Валерій Газзаєв повідомив, що на сьогоднішній день робота в оргкомітеті чемпіонату йде повним ходом: ведеться узгодження статутних документів, опрацювання різних концепцій проведення змагань, медіа-політики, відносин з уболівальниками, переговорний і юридичний процеси зі всіма зацікавленими сторонами. !zn

Читайте також:

Переможець об'єднаного чемпіонату СНД з футболу отримає 92 мільйони доларів

Офіційна Москва відреагувала на ідею об'єднаного чемпіонату, назвавши її безглуздою

Чвертьфіналіст Ліги Чемпіонів цікавиться українцем Коноплянкою