Українець вперше виграв малий Кришталевий глобус з фрістайлу

21 лютого 10:01

Олександр Абраменко здобув перемогу у лижній акробатиці.

 

Український фрістайліст Олександр Абраменко став володарем малого Кришталевого глобуса за підсумками сезону Кубка світу 2015-2016. Українець виграв залік з дисципліни лижна акробатика.

Перед вирішальним етапом Кубка світу з лижної акробатики, який проходив у Білорусі, Абраменко утримував лідерство в загальному заліку Кубка світу. На заключному етапі українець посів лише п'яте місце, але цього виявилося достатньо, щоб залишитися на першому місці в загальному заліку.

Українець отримав за виконання своїх стрибків 67,87 бали. Перемогу на етапі здобув Крістофер Лілліс (США, 111,78), друге місце у Максима Густика (Білорусь, 109,50), третє - у Іллі Бурова з Росії (104,07).

Читайте також: Українка здобула «бронзу» на етапі Кубка світу з фрістайлу

Відзначимо, що Абраменко став першим в історії українського фрістайлу володарем малого Кришталевого глобуса. В таблиці Кубка світу у Абраменка 310 балів, у Густика - 276, а у росіянина Петра Медулича - 244. На попередніх етапах Кубка світу цього сезону Абраменко двічі посідав третє місце та ще один раз ставав срібним призером.