Україна на Паралімпіаді - третя: вже 6 золотих медалей

01 вересня 05:40

За результатами другого дня змагань, українська збірна посіла третє місце в загальнокомандному заліку на Паралімпійських іграх-2012, які зараз проходять у Лондоні.

 

Два останніх запливи 31 серпня на Паралімпійських іграх у Лондоні принесли Україні ще дві золоті медалі. Всього за другий день Олімпіади українські спортсмени завоювали 4 медалі найвищої якості, 3 срібних нагороди та 1 «бронзу».

Так, на дистанції 200 метрів комплексом свою другу золоту медаль на цій Паралімпіаді завоювала Наталія Прологаєва. У фінальному запливі вона була першою зі світовим рекордом.

А на дистанції 50 метрів вільним стилем золоту медаль завоював українець Ескандер Мустафаєв. У фінальному запливі він випередив француза Давида Сметане і чеха Яна Повисіла.

Таким чином, в активі збірної України після двох днів змагань тепер знаходяться 6 золотих, 5 срібних і 5 бронзових медалей, завдяки чому країна піднімається на 3 сходинку медального заліку.

На першому місці влаштувався Китай (13, 10, 11), на другому - Австралія (7, 4, 8). Наступні позиції в десятці рейтингу в порядку убування зайняли: Росія, Великобританія, США, Німеччина, Канада, Бразилія і Нігерія.

На Паралімпіаді-2012 Україну представляє найчисленніша збірна з часів здобуття незалежності. До складу команди входять 155 спортсменів з 24 областей України, які змагатимуться у 12 видах спорту. В цілому команда налічує 232 особи. У порівнянні з виступом на Паралімпіаді в Пекіні, склад збірної оновився на 41% - в ній 64 зараз нових атлети.

Літні Паралімпійські ігри проводяться з 1960 року, а зимові - з 1976 року. Виникнення видів спорту, в яких можуть брати участь інваліди, пов'язують з ім'ям англійського нейрохірурга Людвіга Гутмана, який, долаючи багатовікові стереотипи стосовно людей з фізичними вадами, ввів спорт у процес реабілітації хворих з ушкодженнями спинного мозку.

У цьому році змагання проходять з 29 серпня по 9 вересня, в них візьмуть участь понад 4000 спортсменів-інвалідів. Медалі будуть розігруватися в двадцяти видах спорту. !zn

Читайте також:

В України на Паралімпіаді - перше «золото»

Однонога японка знялася оголеною, щоб потрапити на Паралімпіаду (фото)

Збірну України на XІV літніх Паралімпійських іграх представлять 155 спортсменів