УЄФА: Перенесення ігор Євро-2012 з Україною в іншу країну неможливий

30 квiтня 13:35

Каллен повідомив, що в УЄФА "щодня уважно спостерігають за ситуацією в Україні".

 

Перенесення ігор чемпіонату Європи з футболу з України в іншу країну неможливе. Про це заявив операційний директор Євро-2012 в УЄФА Мартін Каллен, передає "Росія 24". "Це не реалізовується за такий короткий час", - зазначив він, коментуючи ситуацію навколо Юлії Тимошенко і ситуацію в Україні після вибухів у Дніпропетровську. За словами Каллена, якщо в якій-небудь країні стає очевидною неможливість проведення першості, то "існує тільки один вихід - задуматися про перенесення турніру на інший рік".

Каллен повідомив, що в УЄФА "щодня уважно спостерігають за ситуацією в Україні". В даний час немає причин для внесення змін у графік Євро-2012, підкреслив він. "Якщо ситуація в країні стане занадто небезпечною, то чемпіонат не слід проводити, - зазначив директор турніру. - Ми організуємо ніщо інше як футбольне свято".

Проти бойкоту Євро-2012 в Україні висловився також віце-президент Міжнародного олімпійського комітету, керівник Олімпійської спортивної конфедерації Німеччини Томас Бах. "Бойкоти в минулому довели свою безглуздість і виявилися безуспішними", - зазначив Бах в інтерв'ю радіостанції XP Info. Спорт повинен залишатися "політично нейтральним", тільки це допоможе йому створювати не стіни, а мости між людьми, підкреслив він.

Відзначимо, що раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що канцлер Німеччини Ангела Меркель розмірковує над «політичним бойкотом» Євро-2012 в Україні, якщо до початку чемпіонату не буде звільнена Тимошенко. Як повідомлялося, більше половини громадян Німеччини висловилися за те, щоб Меркель не їхала на Євро-2012 в Україну в знак протесту проти ув'язнення Тимошенко.

У Міністерстві закордонних справ України сподіваються, що інформація про бойкот Меркель є неправдивою. !zn

Читайте також:

Ангела Меркель: Німеччина веде переговори про лікування Тимошенко в берлінській клініці


Німецькі чиновники будуть ігнорувати гру своєї збірної в Харкові через солідарність з Тимошенко

Медведєв заступився за Тимошенко


В Італії закликають бойкотувати Євро-2012 через Тимошенко