У Тернополі відбувся Чемпіонат світу з водно-моторних видів спорту (ФОТО, ВІДЕО)

27 серпня 10:27

Тисячі тернополян та гостей міста мали можливість спостерігати перегони моторних човнів різних класів на Тернопільському ставу. Змагалися спортсмени з 13 країн. До Тернополя прибула команда навіть з Південно-Африканської Республіки.

 

У Тернополі упродовж двох днів – 25 і 26 серпня – відбувся Чемпіонат світу з водно-моторних видів спорту. Тисячі тернополян та гостей міста мали можливість спостерігати перегони моторних човнів різних класів на Тернопільському ставу.

Як повідомив кореспондент ZN.UA, для того, щоб відбулися змагання європейської та світової першості, було проведено реконструкцію набережної, чого не робили понад 30 років. Не обійшлося без державної підтримки, адже вартість робіт чимала – майже 6 млн грн.

Змагалися спортсмени з 13 країн. До Тернополя прибула команда навіть з Південно-Африканської Республіки.

Перегони моторних човнів класу F-500, які розвивають швидкість до 200 км/год, виграв словак Маріан Юнг. Друге місце посів австрієць Аттіла Хавас, третє словак Роберт Хенс.

У змаганнях моторних човнів JT250 перемогу здобув Артем Нікітін (Росія), срібло – у його співвітчизника Владислава Пікоткіна, бронза – у Пауля Зуєнкова (Естонія).

*фото - Роман Якель, ZN.UA

На чемпіонаті країн Східної Європі у перегонах класу Rn 2000 призові місця розподілилися так: перше посів Маріс Васілевскіс (Латвія), друге – Юрій Глущенко (Росія), третє – Дмитро Лебедь (Україна).

Відбулися перегони човнів класу Т-550 на кубок міського голови Тернополя Сергія Надала. Тут - перемога в росіянина Олексія Бичкова. Друге місце посів Андрій Лисенко із Черкас, третє – латвієць Яніс Заречневс.

Цьогорічні чемпіонат світу та чемпіонат країн Східної Європи(європейський проводиться вже другий рік поспіль) проходив з ініціативи Федерації водно-моторного спорту України, Тернопільської міської ради та громадської організації «Український дух». Організатори вирішили проводити в Тернополі чемпіонат світу з водно-моторних видів спорту у наступні чотири роки. !zn

Читайте також:

Віталій Кличко не битиметься з Холіфілдом «ні за які гроші»

Блохін оголосив список викликаних на матч проти Англії футболістів

Новим головним тренером донецького «Металурга» став Юрій Максимов