У Донецьку стартував супермарафон "Схід-Захід"

09 серпня 15:44

Сьогодні, 9 серпня, в Донецьку розпочався легкоатлетичний пробіг "Схід-Захід", присвячений святкуванню 20-річчя незалежності України.

 

Старт йому дали голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький спільно з заступником голови Донецької облради Ігорем Ковалем та Донецьким міським головою Олександром Лук'янченком.Керівники області і міста урочисто привітали учасників пробігу."Символічно, що надмарафонський пробіг стартує в самому серці Донецька - поруч із пам'ятником нашому великому землякові Сергію Бубці, що став уособленням Донбасу й досягненням нескоримих висот. Символічно й те, що фінішує цей пробіг у Львові 24 серпня - у день 20-річчя незалежності України", - сказав А. Шишацький, який здійснив перший стартовий залп для учасників пробігу.

При цьому він підкреслив, що цей захід одночасно сприяє вирішенню кількох завдань - "об'єднанню сходу і заходу країни, пропаганді здорового способу життя та спорту серед молоді"."На жаль, зараз немає такого масового захоплення спортом, як в 70-і та 80-і роки 20 сторіччя. Я із задоволенням згадую всі спортивні змагання. Я займався всіма видами спорту потроху й розумію, що це заклало в мені й надалі в моїх дітях здорову основу", - резюмував А. Шишацький.

Маршрут пробігу пройде через - 1500 км і складе 15 бігових днів.