Тимощук: "Шахтар" може обіграти "Боруссію" за рахунок швидкості

05 березня 13:46

Колишній півзахисник "Шахтаря", який зараз виступає в мюнхенській "Баварії", розповів, які козирі можуть бути у донеччан у боротьбі за вихід в 1/4 фіналу Ліги Чемпіонів.

 

Колишній футболіст "Шахтаря" Анатолій Тимощук вважає, що головною ударною силою донеччан у виїзному матчі проти "Боруссії" можуть стати швидкісні атаки.

"В першій грі було видно, що захисники "Боруссії" деколи не встигали за гравцями "Шахтаря", - говорить Анатолій в інтерв'ю "Спорт-експрес в Україні". - "У "Борусії" - перевага свого поля, підтримка уболівальників і два м'ячі, забиті на виїзді. Трибуни, звичайно, будуть гнати команду вперед, "Боруссія" постарається забити".

"У "Боруссії" є кілька сильних гравців, здатних вирішити результат поєдинку на свою користь. Та й загальний рівень команди високий, так що недооцінювати суперника вже точно не можна. Дортмундці вельми небезпечні при "стандарті": ми бачили це, зокрема, у донецькому матчі", - доповнив український футболіст.

Нагадаємо, що у першій зустрічі "Боруссія" зуміла відповісти двома голами на два точних потрапляння гірників у виконанні Даріо Срни і бразильця Дугласа Кости. Один м'яч на свій рахунок записав захисник німецької команд Матс Хуммельс, який пропустив два останні матчі дортмундців через грип. Втім, на думку Тимощука, "Боруссія" все ж поставить гравця на ноги і він зможе допомогти своїм партнерам.

"Думаю, дортмундці до поєдинку з "Шахтарем" зроблять все, щоб Хуммельса повернути на поле, щоб він знову знайшов оптимальні кондиції. Сантана (гравець, який замінив лідера - прим. zn.ua) йому в майстерності дійсно поступається. Хуммельс - ключова фігура в обороні "Боруссії" і лідер команди".

Зазначимо, що ряд українських експертів не вірить у те, що "Шахтар" зможе пройти "Боруссію". Зокрема, раніше колишній футболіст київці "Динамо" і збірної України Віктор Леоненко відзначав, що донеччани приречені через те, що не вміють грати на контратаках. Діяти з таким грізним суперником на зустрічних курсах - прирікати себе на невдачу.

Нагадаємо, що зустріч "Шахтаря" і "Боруссії" відбудеться 5 березня о 21:45 на дортмундській арені "BVB-Штадіон". !zn

Читайте також:

Букмекери упевнені, що "Шахтар" не пройде "Боруссію", а ЛЧ виграє "Баварія"

Луческу має намір довести "Шахтар" до фіналу, якщо вдасться пройти "Боруссію"

Донецький "Шахтар" забив двічі, але цього не вистачило для перемоги над "Боруссією"