Тенісист Енді Маррей перемагає у Майамі і вперше піднімається на другу сходинку рейтингу

01 квiтня 11:17

Завдяки впевненій перемозі на турнірі в американському Маямі британець Енді Маррей зумів випередити у світовому рейтингу Роджера Федерера.

 

Британець Енді Маррей здолав у фіналі турніру серії "АТР Мастерс" у Майамі іспанця Давіда Ферера 2:6, 6:4, 7:6, і вже на наступний день після успіху вперше у своїй кар'єрі піднявся на другу сходинку світового рейтингу АТР.

Втім, до серба Новака Джоковіча шотландцеві - далеко. Однак позаду нього залишився легендарний Роджер Федерер.

Прикрасою фінальної зустрічі в Майамі став вирішальний третій сет - здавалося, що при рахунку 6:5 на свою користь Ферер довів справу до перемоги. Але невелика помилка збентежила його. 6:6 і все повинно було зважитися на тай-брейку. Тут більш витривалим в погодних умовах Майамі виявився шотландець - 7:1! Зазначимо, що за перемогу на змаганнях Маррей отримав близько 720 тисяч доларів призових.

У той же час українець Олександр Долгополов в оновленому рейтингу зберіг за собою 22-й рядок. Сергій Стаховський завдяки другому місцю на турнірі серії "Челленджер" у Гваделупі зумів повернутися в топ-100. Тепер тенісист, що подавав надії, на 98-му рядку. Ілля Марченко - 123-й, Іван Сергєєв - 151-й, а Олександр Нєдовєсов розмістився на 196-му місці.

Жіночі змагання в Майамі отримали суперфінал між американкою Сереною Вільямс і росіянкою Марією Шараповою. Марія виграла перший сет 6:4, однак далі перемагала лише Вільямс. У вирішальній третій партії вона не залишила шансів росіянці - 6:0. У результаті, 4:6, 6:3, 6:0 і чергова перемога Вільямс над Шараповою. Зазначимо, що росіянка вже вп'яте поступається у фіналі цього великого турніру.

У світовому рейтингу WTA як і раніше лідирує Серена Вільямс, слідом за нею йде Марія Шарапова. В топ-100 розмістилося дві українки - Леся Цуренко - 74-та, а Еліна Світоліна - на 87 рядку. !zn

Читайте також:

Названо найбагатшого спортсмена у світі

Долгополов здав позиції у тенісному рейтингу

Тенісисти збиралися бойкотувати Australian Open