Суркіс не вважає об'єднаний чемпіонат панацеєю від фінансових реформ УЄФА

19 квiтня 17:35

Президент "Динамо" зазначив, що введення "фінансової рівності" від УЄФА може серйозно вплинути на клуби з Росії і України.

 

Ігор Суркіс не вважає, що об'єднання клубів України і Росії в єдиний чемпіонат стане порятунком від наслідків фінансової "fair play", яке УЄФА вводить з 2014 року.

Нагадаємо, що згідно з новими нормами будь-який клуб, який виступає в змаганнях під егідою Європейської організації фактично повинен витрачати рівно стільки, скільки заробив.

Звичайно ж, для команд з пострадянського простору і, інакше кажучи, з Східної Європи, це виявиться реальною проблемою", - говорить Ігор Суркіс в інтерв'ю "Спорт-Экспресс в Украине".

"Не секрет, що в західних чемпіонатах основними джерелами наповнення клубної скарбниці, насамперед, є надходження від продажу квитків, атрибутики і телевізійних прав. Нам же розраховувати на солідні заробітки за цими статтями бюджету не доводиться".

Втім, один з керівників проекту об'єднаного чемпіонату Росії і України Валерій Газзаєв вважає, що єдиним порятунком для українських і російських клубів від наслідків фінансової fair play є проведення єдиного чемпіонату, в якому клуби зможуть розраховувати на хороші грошові надходження.

Ігор Суркіс як і раніше не поспішає погоджуватися з думкою ідейного натхненника об'єднаних змагань.

"Треба чітко розуміти, як ця схема працює, в які терміни можливо впровадити її без шкоди для участі наших клубів у єврокубках. І, нарешті, навіщо цей об'єднаний чемпіонат потрібен українському футболу", - заявив Ігор Михайлович.

"Якщо тільки заради порятунку від фінансової fair play, то де гарантія, що гроші, які виділяються на потенційний турнір сьогодні, знайдуться завтра, післязавтра, через п'ять років? Адже зруйнувавши свій чемпіонат, в якому вже не дві, а чотири команди серйозно претендують на вихід в Лігу Чемпіонів, ми більше не зможемо відродити його в колишньому вигляді", - твердо впевнений президент "Динамо".

Нагадаємо, що Валерій Газзаєв повідомляв, що призовий фонд загальних російсько-українських змагань може скласти близько 1 мільярда євро. В той же час, відрахування в скарбницю Федерації футболу України, за словами Газзаєва, можуть досягати 50 мільйонів євро в рік. !zn

Читайте також:

В Азії ідея об'єднаного чемпіонату втілиться раніше, ніж в Україні і Росії

Україна офіційно сказала "ні" об'єднаному чемпіонату з футболу

Катарський шейхи створять альтернативу Лізі Чемпіонів