Скарбничка української збірної на Паралімпіаді-2012 поповнилася золотом і сріблом

31 серпня 11:06

У загальнокомандному заліку українська збірна піднялася на третю сходинку, маючи у своєму активі 3 золотих, 3 срібних і 4 бронзових медалі.

 

Скарбничка української збірної на Паралімпіаді-2012, що проходить в Лондоні, поповнилася золотою і срібною медалями.

У метанні диска серед жінок найкращою з результатом 30,12 м виявилася українка Марія Помазан, залишивши позаду двох спортсменок з Китаю - Ву Кінг (28,01) і Бао Джун Гуї (25,85).

У стрибках у довжину серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату українська спортсменка Інна Стрижак взяла бронзу з результатами 4,79 м.

Золото дісталося російській легкоатлетці Маргариті Гончаровій (4,84), бронза у китаянки Цао Юаньхан (4,40).

У загальнокомандному заліку українська збірна піднялася на третю сходинку, маючи у своєму активі 3 золотих, 3 срібних і 4 бронзових медалі.

На Паралімпіаді-2012 Україну представляє найчисленніша збірна з часів здобуття незалежності. До складу команди входять 155 спортсменів з 24 областей України, які змагатимуться у 12 видах спорту. В цілому команда налічує 232 особи. У порівнянні з виступом на Паралімпіаді в Пекіні, склад збірної оновився на 41% - в ній 64 зараз нових атлети.

Літні Паралімпійські ігри проводяться з 1960 року, а зимові - з 1976 року. Виникнення видів спорту, в яких можуть брати участь інваліди, пов'язують з ім'ям англійського нейрохірурга Людвіга Гутмана, який, долаючи багатовікові стереотипи стосовно людей з фізичними вадами, ввів спорт у процес реабілітації хворих з ушкодженнями спинного мозку.

У цьому році змагання проходитимуть з 29 серпня по 9 вересня, в них візьмуть участь понад 4000 спортсменів-інвалідів. Медалі будуть розігруватися в двадцяти видах спорту. !zn
Читайте також:

В України на Паралімпіаді - перше «золото»

Однонога японка знялася оголеною, щоб потрапити на Паралімпіаду (фото)

Збірну України на XІV літніх Паралімпійських іграх представлять 155 спортсменів