«Шахтар» заявив про готовність переграти «скандальний» матч з «Динамо»

13 квiтня 13:15

За словами Луческу, він готовий переграти матч і не боїться, що однодумці та опоненти можуть запідозрити його в капітулянтських настроях.

 

Головний тренер донецького клубу «Шахтар» Мірча Луческу заявив про готовність переграти з київським «Динамо» «скандальний» матч 26-го туру чемпіонату України з футболу, який кияни оскаржили через рішення арбітра.

Про це Луческу заявив в інтерв'ю газеті «Спорт-експрес в Україні», повідомили у прес-службі донецького клубу.

За словами Луческу, він готовий переграти матч і не боїться, що однодумці і опоненти можуть запідозрити його у капітулянтських настроях.

Луческу запевнив, що з величезною повагою ставиться до «Динамо», «яке свого часу в однині уособлювало український футбол в Європі», а він як тренер національної збірної Румунії «стикався з тренером збірної СРСР і «Динамо» Валерієм Лобановським і видатним динамівським гравцем Олегом Блохіним».

«Динамо» у меншості програло у Донецьку «Шахтарю»


«Але навіть у жахливому сні мені не могло приснитися те, як поводився 7 квітня у Донецьку нинішній наступник Лобановського на тренерській лаві киян і деякі «онуки» Блохіна на полі», - обурився Луческу.

Він підкреслив, що поведінку динамівців можна пояснити, але не виправдати. «Ми теж висловлювали невдоволення суддівством у матчах з динамівцями, проте ніколи не зганяли свою злість на футболістах або на їхніх тренерах», - сказав Луческу. При цьому він додав, що «на жаль, останнім часом ми стикаємося з неймовірною агресією з боку наших головних опонентів».

На думку Луческу, своєю поведінкою 7 квітня динамівці дискредитували не лише свій клуб, але і весь український футбол.

Нагадаємо, що 7 квітня у матчі 26-го туру чемпіонату України з футболу донецький «Шахтар» здобув перемогу над «Динамо» з рахунком 2:0. Поєдинок ознаменувався скандалом навколо видалення динамівця Дениса Гармаша, коли рахунок матчу ще не був відкритий. Суддівське рішення викликало бурхливу реакцію з боку «Динамо», і біля лави запасних сталася бійка.

У ФК «Динамо» заявили, що мають намір опротестувати результат матчу. Зокрема, головний тренер команди Юрій Сьомін заявив, що суддя допустив технічну помилку, яка вплинула на підсумок гри.

Пізніше клуб «Динамо» подав протест на рішення арбітра про видалення Гармаша. !zn

Читайте також:

Тренера «Динамо» Сьоміна дискваліфікували на три матчі


«Динамо» у меншості програло у Донецьку «Шахтарю»


«Динамо» подало протест на видалення Гармаша у матчі з «Шахтарем»


«Динамо» має намір опротестувати результат матчу з «Шахтарем»