«Шахтар» з рахунком 4:1 вибив «Динамо» з Кубку України (ВІДЕО)

24 вересня 04:21

Донецький «Шахтар» вибив київське «Динамо» з Кубку України, вперше обігравши одвічного суперника з різницею у три м'ячі.

 

Господарям «Донбас Арени» вдалося відкрити рахунок у середині першого тайму, коли на 22-й хвилині бразильський нападаючий Луїс Адріано зіграв на випередження у штрафному киян і замкнув простріл свого співвітчизника Вілліана. Але вже через п'ять хвилин динамівцям вдалося відігратися. Захисникам «Шахтаря» вдалося зупинити у штрафному Брауна Ідейє, що рвався до воріт, але підтримав атаку другим темпом нігерійський захисник Тайє Тайво, який потужним ударом з ходу вразив ближній кут.

І все ж «гірникам» вдалося піти на перерву, ведучи в рахунку. Алекс Тейшейра скористався повільністю свого співвітчизника Бетао у штрафному майданчику і пробив з близької відстані Олександра Шовковського, що повернувся у ворота «Динамо» після травми.

Після перерви підопічні Юрія Сьоміна намагалися виправити становище, але більше моментів виникало саме біля їхніх воріт. І на 76-й хвилині після прострілу з права Даріо Срни м'яч опинився у центрі штрафного у Фернандіньо, який фінтами обіграв Олега Гусєва та Євгена Хачеріді і точно пробив у верхній кут воріт. А ще через шість хвилин вже сам Срна класно виконав штрафний удар, не залишивши шансів Шовковському.

Таким чином, «Шахтар» вдруге в сезоні переграв «Динамо». 2 вересня «гірники» з рахунком 3:1 були сильнішими на «Донбас Арені» у матчі чемпіонату України.


Окрім «Шахтаря», учасниками наступного раунду національного Кубка стали інші два учасники єврокубків «Металіст» і «Дніпро». Харків'яни розібралися в Києві з «Оболонню» з рахунком 4:1, а дніпропетровці мінімально обіграли на виїзді ялтинську «Перлину» з рахунком 1:0.

Продовжують далі боротьбу такі команди Прем'єр-ліги: «Іллічівець», «Ворскла», «Таврія», «Говерла», «Волинь», «Карпати», «Арсенал» і «Чорноморець». Причому одесити в суботу на своєму полі вибили з турніру донецький «Металург» (2:0).

У той же час припинили боротьбу «Кривбас», який програв «Севастополю» з рахунком 1:2, і «Зоря», що поступилася в серії пенальті іншому першолігової клубу - краматорському «Авангарду», а також запорізький «Металург», який в післяматчевій лотереї програв «УкрАгроКому» з села Головківка Кіровоградської області.

Компанію цим клубам складуть ще свердловський «Шахтар» і тернопільська «Нива». !zn

Читайте також:

«Шахтар» почав виступ у Лізі чемпіонів з перемоги над «Нордшелландом» 2:0 (ВІДЕО)

«Шахтар» і «Динамо» оштрафовані за дії своїх фанатів

«Динамо» заявило 31 футболіста на Лігу чемпіонів