"Шахтар" прийме будь-яке рішення УЄФА в справі Адріано

25 листопада 07:21

"Шахтар" прийме будь-яке рішення у дисциплінарній справі проти футболіста команди Луїса Адріано. У клубі переконані, що принципи Fair Play - це фундаментальна основа футболу і те, що трапилося, є неприпустимим вчинком з боку гравця.

 

Президент донецького "Шахтаря" Рінат Ахметов заявляє, що клуб прийме будь-яке рішення у дисциплінарній справі проти футболіста його команди Луїса Адріано за забитий гол у ворота данського "Нордшелланд" у матчі Ліги чемпіонів з порушенням принципу "фейр-плей".

"Будучи президентом ФК "Шахтар", я хотів би публічно заявити, що кожен, хто має відношення до діяльності нашого клубу, сьогодні глибоко розчарований у зв'язку з інцидентом, що стався на матчі Ліги чемпіонів між "Шахтарем" і "Нордшелланд", що відбувся у вівторок , 20 листопада. Ми приймемо і виконаємо будь-яке рішення, яке винесе УЄФА щодо нашого футболіста", - йдеться у зверненні Р.Ахметова, опублікованому на офіційному сайті клубу.

"У клубі ми твердо переконані, що принципи Fair Play - це фундаментальна основа футболу і те, що трапилося, є неприпустимим вчинком з боку футболіста нашої команди. Я особисто провів зустріч з гравцями, обговорив, як важливо бути правильним прикладом для юних футболістів, уболівальників "Шахтаря" і для футболу в цілому, і заручився розумінням гравців того, що нічого подібного в майбутньому більше не повториться", - підкреслив Ахметов.

Як повідомлялося, 20 листопада "Шахтар" достроково вийшов до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА з групи, в якій протистояв чинному володарю трофею "Челсі" і кращій команді Італії "Ювентусу". У вівторок донецький клуб обіграв у гостях "Нордшелланд" з рахунком 5:2.

-Нападаючий «Шахтаря» Адріано попросив вибачення за скандальний гол

На 24-й хвилині матчу "Нордшелланд" відкрив рахунок. "Шахтарю" дуже швидко вдалося відігратися, але це супроводжувалося скандалом. Арбітр віддав спірний м'яч Вілліану, який за принципом фейр-плей повернув його данцям, вдаривши на половину поля суперника. Але Луїс Адріано побіг за м'ячем, в свою чергу захисники і воротар "Нордшелланд" зупинилися, і бразильський форвард "Шахтаря" відправив м'яч у ворота. Після з'ясування стосунків між футболістами і арбітром гол був зарахований.

За словами капітана "Шахтаря" Даріо Срни, команда вирішила після цього спеціально дати супернику забити в свої ворота, але півзахисник "гірників" Степаненко не зрозумів рішення партнерів і відібрав м'яч у суперника. Незабаром після цього "Нордшелланд" таки забив у ворота гостей, але перед перервою "Шахтар" відігрався, а в другому таймі забив три голи і отримав перемогу.

21 листопада УЄФА завів дисциплінарну справу на Адріано в зв'язку з його поведінкою в матчі групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА проти "Нордшелланд". У провину футболісту ставиться порушення статті 5 дисциплінарного статуту УЄФА - "Принципи поведінки". Контрольно-дисциплінарна інстанція УЄФА розгляне справу 27 листопада.

22 листопада Адріано заявив, що шкодує про свої дії, що призвели до голу у ворота "Нордшелланд" з порушенням принципу "фейр-плей", і просить вибачення у вболівальників і УЄФА. !zn

Читайте також:

Нападник «Шахтаря» Адріано попросив вибачення за скандальний гол

УЄФА завів дисциплінарну справу на нападника «Шахтаря» Луіса Адріано

«Шахтар» достроково вийшов у плей-офф Ліги чемпіонів, обігравши «Нордшелланд» з рахунком 5:2 (ВІДЕО)

«Шахтар» виграв 10-й матч поспіль у чемпіонаті України (ВІДЕО)