«Шахтар» обіграв «Металіст» з рахунком 2:0 (ВІДЕО)

08 жовтня 04:17

У матчі 11-го туру української прем'єр-ліги донецький «Шахтар» обіграв на виїзді харківський «Металіст» з рахунком 2:0. Таким чином, після 11 турів «Шахтар» набрав 33 очки.

 

Донецький «Шахтар» обіграв на виїзді з рахунком 2:0 харківський «Металіст» у матчі 11-го туру чемпіонату України з футболу і збільшив відрив від найближчих переслідувачів до 9 очок.

З перших хвилин «Шахтар» заволодів відчутною перевагою. І досить швидко отримав шанс відкрити рахунок. На 16-й хвилині арбітр зустрічі Віталій Годулян визначив, що Папа Гуйє порушив правила у штрафному майданчику на Томаші Хюбшмані, і призначив пенальті. Але Вілліан з «точки» не зміг переграти Олександра Горяїнова.

Рішення арбітра викликало гнівну реакцію головного тренера «Металіста» Мирона Маркевича, який був вилучений з лави запасних.

І все ж оборона харків'ян не витримала натиску чемпіона України. Фернандіньо вивів один на один Генріха Мхітаряна, який технічно перекинув воротаря і забив свій 14-й гол у нинішньому чемпіонаті.

У кінцівці першого тайму «Шахтарю» вдалося закріпити перевагу. На 42-й хвилині Ілсіньо завдав удару з-за меж штрафного і вразив ближній верхній кут воріт «Металіста».


Після перерви «Металіст» намагався виправити становище. Більш-менш серйозні моменти стали виникати у господарів у другій половині тайму, але втілити їх у голи харків'янам не вдалося. «Шахтар» же впевнено довів гру до переможного кінця.

Таким чином, після 11 турів «Шахтар» набрав 33 очки. «Дніпро» і «Динамо», що йдуть слідом, - по 24 очки. «Металіст» і київський «Арсенал» мають у своєму активі по 18 пунктів, на один бал менше у донецького «Металурга». !zn

Читайте також:

«Шахтар» виграв 10-й матч поспіль у чемпіонаті України (ВІДЕО)

Ахметов і Суркіс сподіваються, що Динамо і Шахтар «знайдуть сили» вийти з групи в ЛЧ

«Металіст» зіграв внічию з німецьким «Баєром» (ВІДЕО)