"Шахтар" розгромив "Шальке" і вийшов у 1/8 фіналу Ліги Європи

25 лютого 21:50

"Гірники" здобули яскраву перемогу в Німеччині.

 

Донецький "Шахтар" здобув розгромну перемогу в Гельзенкірхені і вийшов у 1/8 фіналу Ліги Європи. Підопічні Мірчі Луческу тричі розписалися у воротах "Шальке".

Донеччани вважалися аутсайдерами майбутнього поєдинку, з огляду на проблеми зі складом і результат першої зустрічі, в якій господарі поля не змогли розпечатати ворота гельзенкірхенців. З перших хвилин поєдинку в Німеччині футболісти "Шальке" заволоділи перевагою, а вже на 4-й хвилині українців врятувала штанга після удару Гайса.

Тим не менш, "Шахтар" зайняв вичікувальну позицію і домігся свого на контратаках. Найкрасивіший гол був забитий на 27-й хвилині: Коваленко підійшов до штрафної суперника, віддав пас на Феррейру, а аргентинець не став бити, откативши м'яч Марлосу - бразилець зіграв у дотик п'ятою після розвороту і був точний. Подвоїти рахунок гостям вдалося вже після перерви: знову завершив контратаку точним ударом Феррейра після пасу з флангу від Марлоса.

Після другого м'яча німецькі футболісти фактично втратили шанси на вихід у наступний етап, але крапка в протистоянні була поставлена на 77-й хвилині, коли Віктор Коваленко потужно пробив повз воротаря після пасу Тайсона, зробивши рахунок розгромним.

"Шальке" - "Шахтар" - 0:3
Голи: Марлос, 27, Феррейра, 63, Коваленко, 77

"Шальке": Ферманн, Жуніор, Матіп, Нойштедтер, Колашинац (Аого, 46), Гайс, Горетцка (Ді Санто, 45+2), Сані, Беланда, Шепф (Сем, 58), Хунтелаар

"Шахтар": П'ятов, Срна, Кривцов, Ракицький, Ізмаїлі, Малишев, Степаненко, Коваленко, Тайсон (Едуардо, 80), Марлос (Веллінгтон, 74), Феррейра (Борячук, 89)

Попередження: Горетцка - Ізмаїлі, Тайсон, Степаненко, Марлос

Жеребкування наступного етапу турніру відбудеться вже завтра, 26 лютого.