«Севастополь» залишився у першій лізі, у вищу вийшов запорізький «Металург»

30 травня 18:33

Гол, забитий рукою, не допоміг «Севастополю» вийти в прем'єр-лігу. В останньому турі футболісти «Буковини» відібрали очки у севастопольців, залишивши команду в першій лізі.

 

ФК «Металург» (Запоріжжя) завоював право виступати в наступному сезоні у вищому дивізіоні чемпіонату України з футболу - прем'єр-лізі.

В останньому 34-му турі першої ліги запорожці обіграли на своєму полі харківський «Геліос» з рахунком 4:2. А їх конкурент «Севастополь» зіграв у Чернівцях з місцевою «Буковиною» внічию 1:1.

Таким чином, «Металург» і «Севастополь» набрали по 76 очок, але за додатковими показниками вище в таблиці виявився запорізький клуб, який і зайняв заповітне друге місце.

Після матчу 33-го туру між цими клубами виник скандал через те, що в другому таймі одеський арбітр Віктор Швецов зарахував гол, який у ворота запоріжців правою рукою забив нападник «Севастополя» Сергій Кузнецов.

ФК «Металург» написав низку відкритих звернень від імені в.о. президента клубу Андрія Курганського до президента Федерації футболу України Григорія Суркіса, куратору системи футбольного арбітражу України П'єрлуїджі Колліні з проханням розібратися в даній ситуації і призначити перегравання. Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко заявив, що має намір скаржитися на роботу суддів матчу між запорізьким «Металург» і «Севастополем» президенту та прем'єр-міністру України.



Президент ФК «Дніпро» Ігор Коломойський пообіцяв грошову премію футболістам "Буковини" за гідну гру і боротьбу в матчі з «Севастополем».

Раніше путівку в прем'єр-лігу завоював клуб «Закарпаття-Говерла» (Ужгород). !zn

Читайте також:

«Іллічівець» за 30 хвилин забив 3 голи «Динамо» і залишився у вищій лізі

«Шахтар» в сьомий раз став чемпіоном України (відео)