Сабо: українським клубам не вистачає характеру

25 лютого 16:55

Колишній тренер "Динамо" і збірної України вважає, що одна з причин невдач українських команд у розіграші Ліги Європи - відсутність бійцівських якостей.

 

Колишній наставник київського "Динамо", збірної України, відомий у минулому футболіст, в авторській колонці у газеті "Cпорт-Експрес в Україні" розкритикував футболістів українських клубів, які вилетіли з розіграшу Ліги Європи на стадії 1/16 фіналу.

"Вважаю, що виліт трьох наших клубів з чотирьох на ранній весняній стадії - це катастрофа. Два місяці команди готувалися єврокубків, а в підсумку видали численні помилки - індивідуальні та колективні. Але головне - відсутній характер", - говорить Йожеф Сабо.

Нагадаємо, що "Динамо" за сумою двох зустрічей пропустив вперед "Бордо", "Дніпро" програло із найважчих двоматчевих поєдинків "Базелю", а "Металіст" - "Ньюкаслу".

Сабо вважає, що його колишній клуб міг пройти у наступний раунд, особливо враховуючи гру, показану у першому матчі у Києві. Однак на виїзді динамівці, на погляд Сабо, діяли дуже повільно і беззубо.

"В сучасному футболі без швидкості і динаміки опонента не обіграєш. А "Динамо" як почало грати в одному темпі, так і закінчило. Таке враження, що динамівці не до кінця розуміли, що програють не окремо взятий матч, а поєдинок за престиж клубу, рейтинг. Коли ж ми почнемо питати з футболістів, які не змогли впоратися з такою командою, як "Бордо"?", - обурено запитує Йожеф Йожефович.

"Чим займався "Дніпро" - не знаю, - продовжує розмірковувати Сабо. - Можна пред'явити претензії арбітру, але хіба винен суддя, коли мав забивати Селезньов? Адже момент був прекрасний!".

Що стосується "Металіста", то Сабо вважає, що харківській команді дістався сильний суперник, який однаково потужно проводить як домашні, так і виїзні матчі. А все вирішила помилка захисника Папи Гуйє.

"Звичайно, "Металіст" загрожував воротам суперника, але футболістам наших клубів, як говорив Блохін, не вистачає майстерності - виходять один на один і не можуть забити".

"Вся надія на "Шахтар", за який, думаю, буде вболівати вся країна. На мій погляд, вдома гірники не були схожі на себе. Скільки гравців випало - і Мхітарян, і Луїс Адріану, і Алекс Тейшейра, та ще й Чигринському, півтора року не грав, треба заново освоюватися на полі. Дортмундська "Боруссія" - серйозний суперник, але мені не здається, що у матчі-відповіді з донеччанами її шанси кращі", - уклав Йожеф Сабо.

Нагадаємо, що "Шахтар", який зіграв 2:2 з "Боруссією" у першому матчі 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів, проведе повторний матч 5 березня на виїзді. !zn

Читайте також:

Перед зустріччю в Лізі Чемпіонів "Боруссія" зіграла внічию, а "Шахтар" програв "Динамо"

Донецький "Шахтар" забив двічі, але цього не вистачило для перемоги над "Боруссією"

Поступившись "Бордо", "Динамо" слідом за "Металістом" і "Дніпром" вилітає з Єврокубків