Російська тенісистка Шарапова здала позитивний допінг-тест

08 березня 00:30

Екс-перша ракетка світу приймала мілдронат, який з 2016 року входить до списку заборонених препаратів.

 

Відома російська тенісистка Марія Шарапова здала позитивний тест під час Australian Open. В її допінг-пробі був виявлений заборонений до вживання мілдронат. Про це Шарапова заявила на спеціально скликаній прес-конференції.

"Кілька днів тому я отримала листа з ITF, що я провалила допінг-тест під час Australian Open. Я повністю приймаю відповідальність за те, що трапилося. Останні десять років я вживала мілдронат, який давав мені сімейний доктор. Через кілька днів після листа я дізналася, що у препарату є інша назва - "мельдоній", про що я не знала. Протягом десяти років він не входив в список заборонених, і я вживала його легально, але з 1 січня правила змінилися, і він став забороненим препаратом.

Кожен день я підходила до своєї роботи з відповідальністю і професіоналізмом, я допустила величезну помилку, підвела моїх фанатів і весь спорт, яким я займалася з чотирьох років і який я дуже люблю. Я розумію можливі наслідки, але не хочу завершувати кар'єру подібним чином, і сподіваюся, що мені представлять другий шанс", - сказала Шарапова.

Як заявив адвокат Шарапової Джон Хеггерті, росіянка відмовилася від розтину проби Б. "Зараз ми спільно з ITF обговорюємо, чому - на підставі тих обставин, в яких вона приймала цей препарат, і в світлі тих проблем зі здоров'ям, для вирішення яких вона це робила - покарання або не повинно бути взагалі, або воно повинно бути дуже обмеженим", - підкреслив юрист.

За інформацією ЗМІ, Шараповій може загрожувати дискваліфікація терміном до чотирьох років, якщо буде доведено, що вона приймала мілдронат навмисно для поліпшення результатів.

Шарапова є екс-першою ракеткою світу і п'ятиразовою чемпіонкою турнірів Великого шолома. На даний момент росіянка займає сьому сходинку в рейтингу WTA.

Читайте також: Біатлоністці збірної України, яка попалася на допінгу, препарат призначив лікар

Нагадаємо, раніше позитивну пробу на мілдронат здала біатлоністка збірної України Ольга Абрамова.