Російська біатлоністка Панфілова готується виступати за Україну

24 сiчня 17:13

Панфілова вже прилетіла в Україну. З 25 січня вона буде тренуватися у Чернігові, де найближчим часом відкриється Державний центр олімпійської підготовки з біатлону.

 

У Федерації біатлону України підтверджують, що російська біатлоністка Марія Панфілова має намір виступати за українську збірну.

"Ми домовилися з нею, що якщо вона правильно звільниться, її відпустять, не буде ніяких заборгованостей і проблем, то вона може приїхати до нас, і ми будемо займатися її адаптацією у нас, в Україні. Вона пройшла всі необхідні процедури у Москві і в Тюмені, здала службову квартиру, виписалася, звільнилася і отримала трудову книжку", - повідомив у четвер агентству "Інтерфакс-Україна" президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак.

За його словами, Панфілова вже прилетіла в Україну. З 25 січня вона буде тренуватися в Чернігові, де найближчим часом відкриється Державний центр олімпійської підготовки з біатлону.

"Вона дуже гарна спортсменка, чемпіонка Європи, переможець Універсіади, перемагала на чемпіонаті Росії. У неї гарний рівень, і ми розраховуємо на неї", - відзначив В.Бринзак.

25-річна М.Панфілова (у дівоцтві Саділова) - срібний призер чемпіонату Європи в естафеті, переможниця юніорського чемпіонату Європи в естафеті, чемпіонка Універсіади-2011 у мас-старті. У грудні 2009 року спортсменка дебютувала у Кубку світу з біатлону. До останнього часу перебувала у складі резервної збірної Росії з біатлону.

Після виступу в січні 2011 року на Універсіаді зробила паузу в кар'єрі, коли пішла у декретну відпустку. !zn

Читайте також:

Українка Валя Семиренко завоювала "бронзу" на Кубку світу з біатлону

Українські біатлоністки завоювали "золото" в естафеті на етапі Кубка світу

Українські юніори завоювали бронзу у чоловічому спринті

Українські біатлоністки завоювали "золото" на юніорському чемпіонаті світу