Рінат Ахметов підтримав ідею створення чемпіонату СНД з футболу

03 грудня 21:02

Президент "Шахтаря" вважає чемпіонат СНД привабливим з комерційної точки зору проектом, який може серйозно підвищити рівень інтересу до футболу.

 

Президент ФК «Шахтар» Рінат Ахметов зі схваленням висловився з приводу ідеї проведення об'єднаного чемпіонату СНД з футболу.

«Щодо чемпіонату СНД, то це приваблива пропозиція. Вперше питання про нього піднялося не після технічної поразки Зеніта, а ще сім років тому», - сказав Ахметов.

За його словами, такий проект буде цікавий з комерційної точки зору.

«Безумовно, такий турнір серйозно підвищить рівень інтересу до футболу. Комерційно він досить привабливий. Серйозно підвищиться конкуренція. Він стане в один ряд з провідними європейськими чемпіонатами. Упевнений, що чемпіон і віце-чемпіон такого турніру будуть боротися за перемогу в Лізі чемпіонів. Це буде не винятком, а правилом», - додав він.

При цьому Ахметов уточнив, що «Шахтар» буде спиратися виключно на інтереси українського футболу.

«Буде українському футболу вигідний такий чемпіонат - ми будемо в ньому брати участь, не будемо, то, незважаючи на всю комерційну привабливість відмовимося», - пообіцяв він.

Нагадаємо, з пропозицією про проведення об'єднаного чемпіонату СНД виступили зокрема президент московського ЦСКА Євгеній Гінер і голова правління ВАТ «Газпром», що патронує «Зеніт», Олексій Міллер.

Цю ідею також підтримав президент київського «Динамо» Ігор Суркіс, який назвав проект об'єднання футбольних чемпіонатів України і Росії «дуже цікавим». !zn

Читайте також:

Президент київського «Динамо» Суркіс підтримав об'єднання чемпіонатів України та Росії


У Кремлі нарахували 4 українські клуби, готових на спільний футбольний чемпіонат

Пітерський «Зеніт» погрожує переїхати в Севастополь і перебратися в чемпіонат України


Ахметов за рік заробив 4,5 млрд доларів і обійшов у списку багатіїв росіян