"Реал" занадто пізно взявся за справу - до виходу у фінал не вистачило одного гола

30 квiтня 23:49

"Боруссія" все-таки вистояла в божевільному кінцевому матчу у відповідь півфіналу Ліги Чемпіонів і за сумою двох зустрічей вийшла у фінал.

 

У повторному матчі 1/2 фіналу Ліги Чемпіонів мадридський "Реал" узяв реванш у "Боруссії" за поразку тижневої давності 1:4. Однак цього не вистачило для того, щоб кваліфікуватися у фінал.

Таким чином, "Боруссія" вперше з сезону-1996/97 зіграє у вирішальному матчі за Кубок Чемпіонів.

Навіть якби перший матч у рамках півфіналу між цими командами завершився, наприклад, внічию 2:2 або 1:1, це б не викликало стільки питань і сумнівів напередодні повторної зустрічі в Мадриді, скільки викликав розгром "Реала". З одного боку, "Боруссія" навряд чи здатна пропустити більше 2-х голів за 90 хвилин ігрового часу, та й з такою потужною атакуючою лінією і легко забити може, а з іншого, поранений звір, як відомо, дуже небезпечний.

Власне в те, що "Королівський клуб" здатний на диво вірили багато хто. Проте ще більша кількість фахівців, уболівальників були просто впевнені, що вони будуть битися до останнього. Так і вийшло: "вершкові" 3/4 матчу шукали щастя біля воріт Вайденфеллера, а знайшли його в заключній частині поєдинку.

На 81-й хвилині, відразу після того, як відомий англійський рефері Уебб не призначив штрафний поблизу воріт німців за відверту гру рукою Хуммельса, мадридці провели швидку контратаку, на вістрі якої опинився Карім Бензема - 1:0. Цікаво, що після взяття воріт гравці в білих футболках буквально вирвали м'яч з рук воротаря, коли той тільки збирався потягнути час.

Ще кілька масованих, а головне витончених наступів і м'яч знову затріпотів у сітці воріт "жовто-чорних": знову Бензема, але цього разу в якості асистента. Забиває - Серхіо Рамос. Був небезпечний штрафний, кутовий, була впевнена гра на виході Вайденфеллера, контратаки "Боруссії". Не було одного: третього гола "Реала".

У підсумку, "Боруссія" вистояла. А "Реал" з високопіднятою головою завершує єврокубковий сезон.

"Реал" - "Боруссія" Д- 2:0 (0:0) (перший матч - 1:4)


Голи: Бензема, 83, Рамос, 88

"Реал": Дієго Лопес, Варан, Рамос, Фабіо Коентрау (Кака, 57), Езіл, Хабі Алонсо (Хедіра, 67), Ессьєн, Модріч, Ді Марія, Роналду, Ігуаїн (Бензема, 57)

"Боруссія": Вайденфеллер, Суботіч, Хуммельс, Піщек, Шмельцер, Бендер (Сантана, 90+1), Гюндоган, Гетце (Гросскройтц, 14), Ройс, Блащиковскі, Левандовскі (Кель, 87)

Попередження: Коентрау, Ігуаїн, Рамос, Хедіра - Гюндоган, Бендер, Вайденфеллер.

Другий фіналіст визначиться 1 травня в протистоянні "Барселони" і "Баварії". !zn

Читайте також:

Невдачі в Лізі Чемпіонів об'єднали давніх ворогів "Барселону" і "Реал"

"Баварія" і "Боруссія" почали суперництво задовго до можливої зустрічі в фіналі ЛЧ

Перед зустріччю з "Боруссією" Моурінью вірить не на відсотки, а в своїх гравців