Прокуратура займеться перевіркою боргів футбольного клубу "Оболонь"

15 лютого 18:55

Футбольний клуб, що завершив своє існування зацікавив правоохоронні органи.

 

Київський футбольний клуб "Оболонь", який у різні роки протягом шести сезонів виступав у вищій лізі, а потім і в Прем'єр-лізі України, а також вперше з українських команд обіграв "Шахтар" на "Донбас-Арені" припинив своє існування в середині листопада минулого року. Проте на сьогоднішній день, як і раніше існують заборгованості "Оболоні" перед тренерами і гравцями - майже 7 млн гривень.

Прокуратура Оболонського району Києва почала досудове розслідування за цим фактом. У ході прокурорської перевірки було встановлено, що 75 футболістів і 7 тренерів футбольного клубу досі не отримали заробітну плату за серпень-листопад 2012 року.

При цьому встановлено, що кошти у клубу були, але керівництво використовувало їх не на виплату зарплат, а на оплату послуг агентів, охорони, придбання палива, запасних частин, спорттоварів.

Зазначимо, що одним з головних інвесторів футбольного клубу є президент акціонерного товариства "Оболонь" Олександр Слободян. Саме через його відмову від фінансування клубу, футбольна команда і припинила своє існування. Крім фінансової допомоги корпорація надавала в користування клубу стадіон "Оболонь-Арена", а також базу в селищі Буча Київської області.

Наступного сезону очікується, що "Оболонь" повернеться у професійний футбол під назвою "Оболонь-Бровар".

Читайте також:

Слободян відмовився фінансувати футбольний клуб "Оболонь"

Екс-голкіпер "Шахтаря" Рибка тренується з київською "Оболонню"

Європол виявив сотні договірних футбольних матчів по всьому світу