Президент «Металіста» покинув свій пост

24 грудня 06:36

Президент ФК «Металіст» Олександр Ярославський пояснив вчинок претензіями міської влади і безпрецедентним психологічним тиском, який чиниться на команду.

 

Президент харківського «Металіста» Олександр Ярославський складає з себе повноваження президента клубу і передає зобов'язання щодо його фінансування іншому інвестору. Про це йдеться у заяві, текст якої розміщено на офіційному сайті "Металіста".

«Сім років тому, коли я зайнявся "Металістом", у нього замість стадіону були руїни, замість бази та академії - болото і нетрі. Команда вилетіла з вищого дивізіону в першу лігу, більше 20 років не з'являлася на єврокубковій арені. Ми стартували з 173-го місця в клубному рейтингу УЄФА, а зараз стабільно входимо в число 30 кращих клубів Європи», - сказав він.

За його словами за останні 6 сезонів наша команда 6 разів завойовувала бронзові медалі українського чемпіонату. «З 2007 р. «Металіст» виступає в єврокубках. Спочатку Кубок УЄФА, потім Ліга Європи: перемоги над «Баєром», «Сошо», «Аустрією», «Спортингом», «Сампдорією», «Дебреценом», «Бешикташем», «Галатасараєм», «Олімпіакосом». У нинішньому сезоні - «гол сторіччя» у виконанні Тайсона, і, як результат, - нападник «Металіста» у символічній збірній УЄФА. Окрім того, у клубу тепер є база такого рівня, який, на думку футбольних експертів, співвідносний з інфраструктурою «Барселони» чи «Баварії», - цитує Ярославського прес-служба клубу.

Президент «Металіста зазначив, що за сім років він інвестував понад $570 млн у розвиток клубу, і на підготовку Харкова до Євро-2012, вкладав у все, що робив, не тільки гроші, але й частину свого серця і своєї душі. «Є єдина (вона ж головна) причина, з якої я змушений залишити клуб: незрозумілі претензії міської влади до мене як до інвестора і, як наслідок, безпрецедентний психологічний тиск, який чиниться на команду і колектив. Ця нездорова атмосфера ставить під загрозу все, що створено важкою працею багатьох людей. Тому, йдучи, я не кидаю «Металіст» напризволяще, а дію в його інтересах. Зі зміною інвестора усувається особистісний фактор і при цьому зберігається джерело фінансування клубу. Я дякую всім, кому дорогий «Металіст», за спільну роботу і підтримку. Залишаючи клуб, я не перестаю бути його відданим вболівальником і патріотом Харкова», - сказав він у своїй заяві. !zn

Читайте також:

Кернес поскаржився, що харківський стадіон «Металіст» працює неефективно

Ярославський розпорядився готувати ФК „Металіст“ до продажу

Ярославський погрожує перестати фінансувати «Металіст»