Президент ФІФА визнав помилковість вибору Росії і Катару господарями чемпіонатів

17 грудня 11:43

Президент Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) Йозеф Блаттер визнав, що в 2011 році його організація припустилася низки помилок. Таку думку він висловив на прес-конференції в Токіо, куди прилетів на фінальний матч клубного чемпіонату світу, який відбудеться в неділю.

 

Так, найбільшою помилкою, на його думку, стали одночасні вибори столиць двох чемпіонатів світу - 2018 і 2022 року, якими стали Росія і Катар відповідно. «Це була явна помилка і не найкраще рішення», - сказав він. Голосування з вибору місць проведення цих турнірів було затьмарене хвилею корупційних скандалів, які спричинили ряд виключень і відставок. «Але що було, те було, минуле вже не змінити. Ми маємо рухатися далі», - сказав Й.Блаттер.

На питання, чи є йому про що шкодувати в році, що минає, Й.Блаттер відповів: «Так, але не можна жити одними жалями. Потрібно дивитися на речі оптимістично. Потрібно використовувати свої сили на рух уперед. Я впевнений, що ми будемо розвиватися. Я сказав членам ФІФА, що вони можуть повернутися і залишити всі жалі в минулому».

«У першій половині року наш човен потрапив у шторм. Зараз ми чіпляємося за берег», - образно підбив підсумки року Й.Блаттер.