Прем'єр-ліга оштрафувала «Динамо» й «Карпати»

22 серпня 11:46

За підсумками матчу 5-го туру, що відбувся 8-го серпня в Києві, дисциплінарний комітет оштрафував «Динамо» й «Карпати».

 

Дисциплінарний комітет Прем'єр-ліги (ДК ПЛ) розглянув суперечливі епізоди скандального матчу «Динамо» - «Карпати» 5-го туру Прем'єр-ліги, коли вболівальники киян побили Андрія Саламатова (співробітника стадіону «Динамо» імені Лобановського-ред.).

Зокрема «Карпати» оштрафовано на 5000 гривень за те, що львівські вболівальники використали три фаєри, один з яких кинуто на бігову доріжку стадіону.

А «Динамо» оштрафовано на 500 гривень за те, що не забезпечили належного огляду уболівальникам і на 1500 гривень за те, що після закінчення матчу один із уболівальників вибіг на футбольне поле.

Крім того, обидва клуби оштрафовано на 1000 гривень через те, що Юрій Сьомін та Олег Кононов залишали межі технічної зони.

Щодо інциденту з побиттям А. Саламатова, то з метою всебічного, повного й об'єктивного розгляду справи, враховуючи необхідність отримання додаткових документів та матеріалів, зокрема особистих пояснень очевидців інциденту, що мав місце, беручи до уваги серйозність допущених порушень і непередбачуваність наслідків, до яких вони могли призвести, враховуючи те, що членам ДК ПЛ потрібен додатковий час для опрацювання отриманої інформації, а також те, що представник «Динамо» заявив клопотання про необхідність надати офіційноу позицію клубу із цього питання, ДК ПЛ вирішив детальніше вивчити ситуацію, що склалася.

Тому розгляд цього питання перенесено на наступне засідання ДК ПЛ.