Правопорядок на фінальних матчах Євро-2012 будуть забезпечувати до 7 тисяч міліціонерів

21 березня 15:28

МВС починає перевірку готовності спортивних об'єктів до Євро-2012. Глава відомства Захарченко має намір особисто оглянути всі споруди.

 

Під час проведення фінальних матчів Євро-2012 до охорони громадського порядку будуть залучатися до 7 тисяч співробітників міліції, повідомив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

«Коли будуть проходити фінальні матчі, то міліціонерів буде залучатися до 7000. А взагалі ця кількість буде меншою - десь, починаючи від 1,5 тис. працівників міліції», - сказав він.

Голова МВС повідомив також, що з 21 березня МВС розпочинає перевірку готовності спортивних об'єктів до чемпіонату.

«Від сьогодні ми починаємо низку таких організаційних заходів з перевірки підготовки до Євро-2012. Я особисто як міністр внутрішніх справ хочу подивитися всі споруди, найголовніше - щодо безпеки проведення цих заходів, тобто, щоб люди, які будуть приїжджати, вболівальники, були спокійні за свою безпеку і були впевнені в тому, що правопорядок на цих місцях буде забезпечено», - сказав Захарченко.

Міністр також висловив думку, що для зручностей вболівальників під час Євро-2012 слід залучати якомога більше волонтерів. «Є питання щодо інформування людей, звідки вони повинні під'їхати (у спортивні установи). Ми вважаємо, що треба залучати більше волонтерів, щоб людям на підході, в тому числі у метрополітені, роз'яснювали, куди їм треба, в яку зону на стадіон йти», - зазначив Захарченко.

При цьому міністр висловив переконання, що такі організаційні заходи дадуть позитивний результат в момент прибуття уболівальників до стадіонів та до місць проживання.

Як повідомлялося, проведення Чемпіонату Європи з футболу в поточному році може збільшити в'їзний потік іноземних туристів в Україну на 30-40%. !zn

Читайте також:

Євро-2012. Менеджмент убогої жадібності

До Євро-2012 у Києві ввели нумерацію станцій та ліній метро


Колесніков: Україна чекає не менше мільйона вболівальників на Євро-2012

Уболівальникам дешевше літати на матчі Євро-2012, ніж жити в Україні