Позбавленого олімпійського золота Юрія Білонога дискваліфікували на два роки

04 квiтня 14:54

Український легкоатлет, позбавлений золотої нагороди Олімпіади в Афінах, отримав офіційне покарання від Міжнародної федерації легкої атлетики.

 

Юрій Білоног, що 5 грудня 2012 року був позбавлений золотої медалі Афін-2004 у штовханні ядра за вживання допінгу, отримав дворічну дискваліфікацію від Міжнародної федерації легкої атлетики (ІААФ).

Нагадаємо, що допінг-проба атлета, узята під час змагань в Афінах, дала позитивний результат, тому Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення забрати у Білонога звання олімпійського чемпіона. Золота медаль Афін перейшла американцеві Адаму Нельсону. Тим не менш, процедура застосування санкцій до спортсмена передбачала ще й проведення розслідування з боку ІААФ.

І ось організація, одним з віце-президентів якої є глава НОК України Сергій Бубка, винесла свій вердикт - дискваліфікувати Білонога на два роки. Також анулюються всі результати спортсмена, показані у період з 18 серпня 2004 року по 17 серпня 2006 року.

Зазначимо, що Юрій Білоног завершив спортивну кар'єру ще у 2011 році, після чого працював на тренерській посаді в рідній для себе Одеській області. 39-річний спортсмен має у своєму активі золоту медаль чемпіонату Євро-2002, а також "бронзу" чемпіонату світу-2003. !zn

Читайте також:

"Спортивний Оскар" дістався боксерові і фехтувальниці

Українські легкоатлетки завоювали чотири медалі на чемпіонаті Європи

Викритий у вживанні допінгу Армстронг відмовився повертати 12 млн доларів призових

Українського легкоатлета позбавили олімпійського "золота"